Özgür Amed

Özgür Amed

O ellere qurban olasın Wali

O ellere qurban olasın Wali

"Şu ana kadar herhangi bir problem yok. Hürriyet İlköğretim Okulu’nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz…”

Bu sözleri hatırladınız değil mi? Hani 2012 yılında Amed’de Milli Eğitimin dağıttığı ve içinde insansız û insafsız akp ideolojisinin pastörize edilerek verildiği sütlerden yüzlerce çocuk zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Kentin en üst düzeyi de çıkıp “biri zehirlendi, diğerleri de ondan psikolojik olarak zehirlendi” diyerek Nobel Çüş Ödülünü kapmıştı… Ve bunu diyen insan bir “vali”.

Bir kenti ona teslim etmişler. Var mı böyle zulüm?

Gerçi valinin kendisi de bunu daha önce belirtmişti. 14 Temmuz mitinginde “Ben 1 milyon 600 bin insanı temsil ediyorum. Vatandaşlarımızın canı kendi canımızdan azizdir” demişti. Vatandaşın canı kendi canımızdan azizdir diyor ya! Prezede son noktadır. Ötesi Şam’da kayısı.

Her gün onlarca insanın canına kıyılıyor. Onlarca çocuk katledildi. Onlarca insana haksızlık diz boyu iken ve emirleri de veren kendisi iken, kalkıp “onların canı bizden daha azizdir” diyor. Yalanın batsın, batmakla kalmayıp sele dönüşüp sen ve koltuğunu da Nijer kıyılarına sürüklesin inşallah. Bizim canımızın senin gözünde bir kedi canı kadar para etmediğini biliyoruz. Masalı geçelim. Tamam anladık valisin, sonsuz sallama hakkın var, ama insan az tutarlı olur. Valinin de bildiği üzere yıllar evvel Dostoyevski katıldığı bir konferansta, onu kızdıran ve tutuklama ile tehdit eden dönemin hükümet başına “Sen ananın sıcak kucağında uyurken, ben de parçalanmış vücudumun acısıyla, mahkeme duvarlarına dayanmış doğacak güneşi bekliyordum” diyerek sert bir cevap vermişti. Bu ünlü yazar kısaca demişti ki “Biz bizeyiz! İnsan taklidi yapmanın lüzumu yok. Ayıp”…

Hah! Aynısından diyorum bende. Biz bizeyiz. Canımıza karışma yeter. Sana teslim etmek istemiyoruz. Soğuk hava deposuna bile atsak daha güvenlidir senin kirli ellerinden! Senin eve teslim yerine emniyete ya da mezar teslim hizmetlerin var. Yani her şeyi geçtim! Canınınız bana emanet, benden değerli diyen abêmiz sanki dün cenazelere su sıkıp gömülmesine bile izin vermeyen insan değilmiş gibi de ayax yapıyor ya, o zoruma gidiyor.

Amed valisini seneler evvelin “Sıcağı Sıcağına” denen bir programının vetere görüntülerine benzetiyorum. Saçma sapan gibi görünüp hem komik hem de vahşet olabilen ender görüntülerdi. Milletvekilleri eylemden ne arıyor diye sorabilecek kadar siyaset dışı bir insan. Artık zamanında hangi cemaatten soruları alıp sınavı kazanıp bugünlere geldiyse de bilemem. Her polis şiddeti ve vahşetine “orantılı güç” demekle görevlendirilmiş bir bürokratik abimiz. Hal böyle iken bir teklifim olacak. Amed valilik makamını kaldırıp yerine bir ses bandı koysunlar. Nasılsa ezbere konuşuyor. Tüm valiler öyle. Ezbere 4-5 cümle ile beleş maaş alıyorlar. Polis orantılı güç kullandı, eylem illegal idi, kolluk kuvvetlerimiz kahramanca bilmem ne etti, el ele vermeliyiz vs. demekten başka bir işe yaradıklarını gören var mı? Yok… o halde ses bandı ricamı es geçmeyin.

Vali Mustafa Toprak, taştan kalbi ile geçtiğimiz günlerde finalini yaptı. Panzerin ezerek öldürdüğü Şahin Öner için ilk gün “bomba elinde patladı, öldü” dedi. Otopsi de gerçekler ortaya çıkınca dedi ki “Yanlışlıklar olacaktır, problemler olacaktır. Biz bunları yaparken oraya bir molotof atılması yakıcı bir madde atılması hepimizi üzer. Herkesin ben dahil diline söylemine dikkat etmesi gerekiyor”... Şimdi müsaadenizle sorayım: Hayatanızda kaç tane böyle gerzekçe açıklama okudunuz?(benimki de soru ha!) Böyle türünün son örneği valilere rastladınız? Şahin Öner ile yaşadığın utanç sana bir ömür yetecektir. O elleri yakandadır… rüyalarındadır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Özgür Amed Arşivi