Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Niçin Hrant Dink'i Öldürdüler?

Niçin Hrant Dink'i Öldürdüler?

Bu ülkede ender yetişen insanlardan biri rahmetli Hrant Dink´tir. Kendisi üstün vasıfları olan bir insandı, ülkesini seven iyi bir vatandaş ve gazeteciydi. Onun acı ölüm haberini aldığımdan beri bende beynimden vurulmuş gibiyim.

- Rahmetli Hrant
Dink'i acaba kim öldürttü?
- Kimler bu adi Katilin destekcileri?
- Neden onu öldürttüler?
- Katil bireysel bir teröristmi?
- Katilin arkasında Almanyada aktif siyasette bulunan ırkcılar varmı? Bu sorulara kiriminolojide cevap bulabilmek için bu olayla ilgili soruşturmanın detaylı yapılması gerektiğine inanıyorum.


Ben Rahmetli Hrant Dink olayında edebiyat yapmak istemiyorum. Aslen Kürt kökenli Türk vatandaşı olmama rağmen. Bugünden itibaren, "Ben de bir Ermeniyim"diyorum. Ayrıca yapılan menfur saldırıyı nefretle kınıyor, acılı ailesine ve yakılarına başsağlığı diliyorum.

Irkçıların barbarca yaptıkları bu cinayetle ilgili olarak açık konuşmamız gerekdiğine inanıyorum.

Bana göre "Hrant'ı önce Ermeni olduğu için, sonra da yerleşik düşünceden farklı düşünmeye, konuşmaya, yazmaya çizmeye cesareti olduğu için öldürdüler.“

Cinayet, geçmişte sıkça rastlanan türden, karanlık yönü oldukça fazla olan bir suikast örneği. Türkiye'yi karıştırmak, Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını önlemek için karanlık güçler tarafından planlanan bir senaryo.
Bu senaryoda Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesini engellemek isteyen güçlerinde rolü olabilir.

Vahşi cinayetin Almanya’ya uzanan bağı var mı?

Bu vahşi cinayetin Almanya'ya uzanan bir ayağının olup olmadığı yetkili Türk ve Alman Savcıları tarafından araştırılmalıdır. Çünkü 08.01.2007'den Rahmetli Hrant Dink'in öldürüldüğü 19.01.2007 tarihine kadar geçen süre zarfında, Avrupa'da yayın yapan hemen hemen bütün Türk gazeteleri, “Ermeni soykırımı olmamıştır” başlıkları atmış. Ve bu yolla Federal Almanya Parlementosu üyesi olan ve aynızamanda 1908 ile 1915 yılları arasında Ermenilere karşı yapılan "genosidi" inkareden bildiğiniz bir zata basın yoluyla destek vermişlerdir. (Detayı için Hürriyet gazetesin de 8. Ocak 2007'de yayınlanmış olan intevyuya bakabilirsiniz).

Sözde Federal Almanya'da 1915 olaylarıyla ilgili bir yasanın çıkmasını önlemek için lobi yaptıklarını zannettiler. Ama realitede ise basın yoluyla Ermeni düşmanı olan ırkçılar 8 Ocak 2007'den itibaren harekete geçirildi ve provaksyon yapıldı.

Dolayısıyla, Medya ve basın mensupları da bu olayda kendi üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Yetkili Türk ve Alman soruşturma makamları da yılbaşından bu ana kadar Ermenilerle ilgili yayınlanan gazete, haber ve yorumları inceleyip olayın detaylı olarak aydınlığa kavuşabilmesi için, olayın Almanya veya yurtdışı ayağınının yani bağının olup olmadığını araştırılmalıdır.

Hernekadar bu an için güvenilir bir değerlendirme yapmak zor ise de, ilerde Dink´in katilinin arkasında hangi güçlerin olduğu kesinen ortaya çıkacaktır.

Sonuç;

Gregoryen Ermenileri Kumkapı'da 1461'de kurulmuş Ermeni Patrikhanesine bağlıdırlar. Ermenilerin Türkiye'de Ermenice olarak çıkardıkları Jamanak ve Marmara adlı iki tane gündelik, Türkçe ağırlıklı olarak çıkardıkları Agos adlı bir de haftalık gazeteleri yayımlanmaktadır. Gazeteci Yazar Hrant Dink, Genel Yayın Yönetmeni olduğu haftalık Agos Gazetesi'nin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Dink'e sıkılan kurşun aslında hepimize sıkılmıştır.

Bu cinayeti yapanların bir tek hedefi vardır, dünya kamuoyunda insanlarımızı kendi siyasi çıkarları için küçük düşürmek.

Rahmetli Hrant Dink'
in katilli sadece Türkiye'de yaşayan Ermeni toplumunu değil, aynı zamanda Türkiye'nin AB'ye katılma ümitlerini de darbeledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi