Bedri Çallı

Bedri Çallı

Muğla'dan anlamlı mesaj

Muğla'dan anlamlı mesaj

Muğla ili genelinde 12 Eylül darbeci başı ve Eski Cumhurbaşkanı Kenan EVREN"in il genelinde zamanla okul, cadde vb. hizmetlere verilmiş olan isminin geri alınarak değiştirilmesi yönündeki İl Genel Meclisi kararı benim ilgimi çekti.

 

Kenan EVREN ve 12 Eylül"ün bu ülkeyi ne kadar gerilere götürdüğünü herkes gibi gören bir insan olarak Muğla İl Genel Meclisini, bu aşamadan sonra harekete geçen Marmaris Demokrasi Platformunu, benzeri bir kararı daha önce alan İzmir İl Genel Meclisini ve bu konuda İzmir İdare Mahkemesine başvuran Ege 78"liler Dayanışma ve Demokrasi Derneği"ni kutluyorum.  Bu mücadelenin ülke geneline yayılmasını dilerim.


Bu konudaki ilgimin nedeni ise yıllarca Kaymakamlık yapmış, ömrünün son günlerine kadar Valilik hayaliyle kavrulan eski Hakkari Valisi Erdoğan GÜRBÜZ nihayet vali olarak Hakkari halkının başına musallat edilmişti. Hakkari"de hizmet etmek ve halkla bütünleşmeden ziyade sürekli anılarını anlatma ve halkın dostu olmamasına rağmen isminin Hakkari genelinde gereğinden fazla okul, Pansiyon, Ana Okul, Köprü vb. yerlere verilmiş olması beni rahatsız ediyor.


Yaklaşık üç yıl boyunca  Erdoğan GÜRBÜZ isminin geri alınarak ülkemizde veya ilimizde iz bırakmış insanların isminin burada yaşatılması daha anlamlı olur yönündeki düşüncemi her ne kadar her ortamda dile getirmiş isem de maalesef bir türlü gerçekleşmedi.


Hakkari halkının güzel doygular ve hayırlı hizmetlerle yad etmediği Erdoğan GÜRBÜZ"ün isminin her gün bu halkın gözlerine sokturulması hoş olmamalı diye düşünüyorum. En azında ben o insanı unutmak istiyorum, tabi anılan hizmetlerden isminin alınması gerçekleşirse.


Bu konuda başta İl Genel Meclisi olmak üzere Sivil Toplum Örgütlerine yeniden hatırlatmayı yararlı görüyorum.


Kenan EVREN bu ülkeye 12 Eylül"ü, ve tarih boyunca izleri silinmeyecek sonuçlarını hediye etmiştir.


Erdoğan GÜRBÜZ ise ilimizde yaşanan büyük bir deprem sonucu Kış ayının en şiddetli soğuğunda (Ocak ayında) çadır ve ekmek için yürüyen insanları kast ederek ulusal ajanslara tüm Hakkari halkı teröristtir demişti.


Umarım Muğla'nın yansımaları Hakkari ve aynı örneklerle tüm Türkiye'ye sirayet eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Bedri Çallı Arşivi