Erkan Çapraz

Erkan Çapraz

KPSS'deki soru işareti

KPSS'deki soru işareti

Msn'deki arkadaş beni Taksim"deki İkinci Kat Kafe"ye bişeyler içmek için davet ediyor...

 

Dışarıda bulutlu günün sonunda rüzgar, üniversiteyi kazanan öğrencilerin isimlerinin metrelerce listelendiği brandayı dansa kaldırıyor.

 

Bir gazeteci arkadaş, bana PKK"nin helikopter düşürüp düşürmediğini soruyor uzaklardan…

 

Hemen ardından gazete bürosunun telefonu çaldı.

 

Arayan bir "KPSS mağduru" idi…

 

“Ne yapabiliriz? Mağduruz, nasıl gideceğiz?” türünden şeyler söylüyordu.

 

Evet ne yapacak bu arkadaşlar?

 

Tercihleri arasında sadece Van ve Hakkari varken yüzlerce kilometre uzaktaki illere "sınav" için gönderilecek olan "mağdurlar" ne yapacak?

 

Gelen telefonlar ve mailler üzerine, gazetemizde konuyla ilgili “KPSS Sınav Yeri İsyanı” başlıklı bir haber yayınladık. Habere gelen 100 yorumdan birkaçına dertlerini en iyi okuyucularımız dile getirir düşüncesiyle noktası virgülüne dokunmadan aşağıda yer veriyorum:

 

“bana antep çıkmış elime geçen para 250ytl nasil gideyim antepe 250ytl yol param bile çıkmaz ve o parayı yediğim zaman ben ve ailem 3 ay boyunca aç kalacaz nerde bo devlet”

 

“ya bu nedir böyle ben hakkariyi ilk tercih olarak vermiştim ikincisi ise vandı bana malatya çıktı ben şimdi nasıl giderim orayı hiç bilmiyorum otobüs gece yarısı saat 12 de varıor malatyaya ben o saatte inip nasıl bir otele giderim kime sorarım lütfen bir çare bulunsun”

 

“abime çıkan yer GAZİANTEP. tercihlerde hiç vermemişti. eğer tüm türkiye illerinde böyle ise hata yapılmış. eğer sadece hakkari veya sadece doğu illeri bu durumda ise bilerek yapılmış. yani devlet diyorki "size bu ülkede ekmek yok"”

 

“KPSS İşsiz İnsanların başvurduğu bir sınav olduğunu yoksa atamayı yapanlar bilmiyorlarmı.Bu İnsanlar Gaziantebe hangi para ile gidecekeler.Hakkari Millet Vekilleri buna acil çözüm bulmalı yoksa yarısı sınava giremeyecek.”

 

“böyle saçmalık mı olur ya o zaman niye tercih yerlerini bize soruyorlar hiç sormasınlar daha iyi zaten kendi kafalarına göre seçiyorlar benmde malatya çıkmış”

 

“hakkari ve ilçelerinde KPSS sınav yerinin il dışından çok uzak illerin çıkması,ösym nin bir sorumsuzluğu ve hakkarideki öğrencilerle dalga geçen bir vaziyet aldı.en azından van şırnak illeri çıksaydı çok daha iyi olurdu.sınav yerinin belirlenmesinde elektronik cihazlarmı bozulmuştu yada bunu düzenleyen kişi sarhoşmuydu bunun incelenmesi lazım.YABANCI ÜLKE OLARAK İRAN HAKKARİYE DAHA YAKIN OLDUĞU İÇİN SINAV YERİ İRANIN URMİYE İLİ VERİLSEYDİ BİR SAATTE SINAVA ULAŞIRDIK.”

 

“isyandayım ben nasıl 1 aylık bebeğımı ve 5 yaşındakı çocuğumu bırakıp antepe gıdecem gitmiyecem.”

 

“Benim sınav yerim g.antep şansıma öyle cıkmış.Normal dedim olabilir. ertesi gün kardeşlerimin yerleri belli oldu onlarda g.antep bir evden 4 kişi olurmu ya haksıslık bu,bu bir sıkandal deyilmi aynı evden 4 kişi olması cok ama cok anormal deyilmi sayın büyüklerimiz lütfen bir cözüm istiyoruz.daha tam bir ay var, bence düzeltile bilir. Bu mileti lütfen magdur etmeyelim.”

 

Okurlarımız bana söyleyecek pek bir söz bırakmamış.

 

Ortada ciddi bir sorun ve cevaplanmayı bekleyen bir “NEDEN?” sorusu var.

 

Bu uygulamanın altındaki mantık ne olabilir?

 

Konunun içerdiği şüphe itibariyle konu hakkında farklı yorumlar yapılabilir. Ama en doğrusu yorum yapmadan yetkilerden bu uygulamanın mantığını anlatan açıklamalarını beklemek!

 

Vatandaş olarak okurlarımız dertlerini dile getirdi, “Neden?” sorusuyla şişirilmiş bir top şimdi vatandaşın temsilcilerinde ve sorumluluk sahiplerinde.

 

Hep birlikte açıklama bekliyoruz!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
60 Yorum
Erkan Çapraz Arşivi