Özgür Amed

Özgür Amed

Kosterin dişi ağrıyor, doktora gitti...

Kosterin dişi ağrıyor, doktora gitti...

**AKP ulaşım ve gel git işleri bakanı, aynı zamanda açılım yapa yapa kapatmadığı kapı kalmayan ve 2.Koffî Annan belirtileri gösteren Beşir Atalay, geçtiğimiz hafta; geleneksel BDP’ye hakaret “Kürt kökenli kardeşlik” vurgusu için Kürt illerinde idi. En büyük Kürkt partisi biziz diyerek hava atan bakanımız haklı kısmen. Kürtlerin hepsini içeri tıktınız, dışarıda da sizin peşinizden koşan tırşıkçılar kaldı. Atalay bununla da yetinmedi elbet. Öyle bişi dedi ki ohaa dedik. Şöyle ki: "Ana dil hiç yasaklanır mı? Ana dil azizdir. İnsanlar bir dönemler ana dilini konuşamaz hale gelmişti.”

Bu cümleler ona ait. Şimdi basit bir hatırlatma yapacağım ama yüzü de yok ki kızarsın. Misal 2008’de alınanşu karar için ne der? “Mahkeme, DEHAP'in 2002'deki seçim bürosu açılışında bulunmayan ve Kürtçe bilmeyen Şükrü Erbaş'a, Kürtçe bilmeyen Şemsettin Kalay'a, dört yıl önce yaşamını yitiren Hikmet Fidan'a, Kürtçe konuşmaktan ceza verdi.” … Ana dil azizmiş! Valla ana dil Erdoğan’dır, İdris’tir, quzzulqurttur. Hayatta olmayanlara bile Kürtçe cezası veren sen, biz hala nefes alan canlılara ne yapabilirsin artık sen söyle…

**Son çıkan İsrail raporuna göre Kürtler “en az bir devlet” kurma hakkına sahipmiş. Bu ne la? Sanki her gün belirli miktarda devlet kurup yıkıyor Kürtler. İşçi problemi ile verseler tam olacakmış. Bugün ülkesini kurmak için 2 saat çalışan Şoreş, en az 4 devlet kurulması için daha kaç saat çalışması gerekmektedir? (Şoreş’in arkadaşının yardım yataklık ettiği varsayılacaktır)

**Yine hızımı alamadan Beşirê delal için bir ibretlik şey daha şey edeyim..  “Êlîh KCK’ davasında bir Kürt siyasetçiye 206 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, hızını alamadı ve yaşamını yitirmiş sanık Sami Demir’i de 18.5 yıl hapis cezasına çarptırdı”

**Bu arada Türk basının hayvansal uykusu devam ederken, The Economist Şemdinli’yi ve daha sonra The Guardian gazetesi de öldürülen 502 Kürt çocuğunu yazdı. Gözbebeğimiz, katilimiz, sessiz canavarımız ulusal basında anca “hmm! Way be” diyebildi…

**İnsanlığı jöle kutusunda saklı olan Yiğit Bulut, saçını şorrıkiı ile düzelten inekler aşkına yine müthiş saçmalamalarda bulundu. "Bekar ordusu kurulsun, Askerlerin ailesi olmasın” diyen Yiğit Bulut arkadaş, sanırım başbakana yağ çeke çeke beyin hücrelerini de kökten kaybetti. Bree ahmak, demezler mi bekar adamın ailesi olmaz mı? 

**Türkiye’nin gururla hazırladığı ilk insansız hava uçağı “Şimşek” hazırmış. Bu uçağın en mühim yanı, yalanla doldurulmasıdır. İçine yalan dolan ve fitne atmayınca uçmuyormuş. AKP başta kaldıkça desene hep uçacak bu tayyare…

**Adalet bakanı açıklamalara doymuyor. Bizim dönemde 621 tutsak öldü dediler en son. Bu kesmemiş olacak ki, 2017 yılına kadar 196 yeni ve bitmiş ceza evi müjdesi verdi. Aferin yap yap!

**Avukatların İmralı görüşü için talep ettikleri izin, bu seferde “Kosterin dişi ağrıyor, doktora gitti ” denilerek izin verilmemiş.

**AKP sahiden sevimli bir diktatör parti!! Baksanıza Londra olimpiyatlarında bile “Tek altın madalya” ilkesinden vazgeçmediler. Biz ne demiştik? Hööö bööö….

Ayrıca belirtmekte fayda var.Kürtfobia’nın son belirtileri Londra’da ortaya çıktı. Kazanılan madalyalar eni sonu gidip gelip Kürt sorununa bağlandı, tartışıldı… Kafalar müthiş!

**Cemaat artık kendine “KPSS Cemaat Dershanesi” açsa da gidip kaydımızı yapsax!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Özgür Amed Arşivi