Erkan Çapraz

Erkan Çapraz

Kim vurduya gidiyor canlarımız

Kim vurduya gidiyor canlarımız

Hakkari'de olaylar bitmiyor. Önce birbiri ardına patlayan bombalar, sonra birbiri ardına verilen canlar.

Kimilerine göre o bombalar çok kıymetliydi bizlere göre ise tabiki yitirdiğimiz canlar. 

Bombalar kıymetli olur mu?


Bombaların karanlık güçlere ve rantçılara verdiği değer hadsafhada. Şuan bu kişiler (her kimlerse) yataklarında çok rahat yatıyorlardır kuşkusuz. İstedikleri olmuştur.

Şemdinli ve Yüksekova'da yitirilen 5 can ve yüzlerce yaralının acısını asla tahmin edemezler tabiki. Bunun için yürek gerek, insan olmak gerek.

Abdulhaluk'un annesinin ve ailesinin döktüğü gözyaşları umurlarında bile değildir. Şemdinli ve Yüksekova'nın öfkesi her ne kadar korkutsa da onların önlerindeki (!) mechuller onların tek dayanağı.

Kimileri bunu yapan asıl kişilerin cezalarını bulacaklarını ve işin arkasında kim varsa tespit edileceğinden bahsederken buna benzer olayların asıl faillerinin cezalarını bulamamaları gibi soru işaretleri kafaları zorluyor.

Yüksekova’da iki ay içerisinde patlayan onlarca bomba yitirilen canlar ve hemen sonrasında “Susurluk” misali ortaya çıkan felaket.

Patlayan onlarca bombanın suçlularının serbest bırakılması hangi vicdana sığar? Kim bu suçlulara karşı sessiz kalabilir ki? Yüksekova da sessiz kalmadı ancak öyle veya böyle 3 gencecik canı da bu çığlığıyla beraber toprağa gömdü.


Ne olacak şimdi?
Hiçbirşey….

Her şeyin faili meçhul olduğu bir dünyada Yüksekova’yı kim savunur Yüksekova’lıdan başka? Kim verir o canların hesabını? Kim çeker sonrasında doğacak eziyetin vebalini?

Şemdinli olaylarında çıkan belgeler her ne kadar henüz iki kişinin tutuklanmasından başka gözle görülür bir ilerleme kaydedemediyse de pek fazla bir şeylerin beklenmemesini de gözler önüne seriyor.

Bombalı kalem

Bombayı atan Veysel Ateş olmasa bile, hadi tesadüfen orda olmuş olsun diyelim Yüksekovalının, Şemdinlilinin en önemlisi Hakkarilinin bir listede isimlerine bombalı kalemle çizgi çizildiği söyleniyor ya… buna ne denilecek?

Sadece bu ayrıntı bile aslında nasıl bir dünyada, nasıl bir cehennemde yaşadığımızın ıspatı değil midir?

Neden gelecek?

Başbakan’ın Yüksekova ve Şemdinli’ye geleceği bilgisini aldığımda aklıma ilk gelen Burada yine birkaç güzel söz söyleyip döneceği ihtimali oldu.

Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmada: “Kürt sorunu vardır”diyen Başbakanımız bu sefer de ya bazı kişileri görevden alır da gelir, yada bu sözün azbuçuk ilerisini söyler. Söyler dee bunları söylettirmek yada yaptırmak için ille de 5 can ve yüzlerce yaralı mı olması gerekiyordu o tırnak içinde belirtilen ‘sorun’un içinde bahsi geçen insanlardan.

Kaldı ki kim gelirse gelsin, ne söylenirse söylensin bu yaralar kapanmaz, bence kapanmayacak da.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Çapraz Arşivi