Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Joachim Gauck Türkiye’de çanları çalarken

Joachim Gauck Türkiye’de çanları çalarken

Kimdir bu kilise papazı bizlere hukuk devleti olama dersi versin?

İlk önce kendisinin insan haklarına saygılı olduğunu ispatlaması lazım ‘ki, onun anlatımlarını bizlerde ciddiye alalım.

Almanya’da yabancı düşmanlığı ve anti semizim her geçen gün yükseldiği halde. Gauck Almanya’nın başı olarak, yabancı düşmanlığı ve antisemitizm konusunda detaylı ve inandırıcı bir açıklama yapmış mıdır?

Hayır.Rostok’da Vietnamlı işçilerin kalmış olduğu yurda Naziler ateş vererek yaktıklarında, Gauck kilise papazı olarak, bir insanlık sucu olan bu olayı protesto eden bir beyanatta bulunmuş mudur? Hayır.

Peki, ne yapmıştır bu zat?Resmen evli olduğu halde eşinden boşanmadan gayri resmi olarak birlikte yaşamakta olduğu bayan arkadaşıyla seyahat yapmaktadır. Bizlere hukuk devleti dersi vermeye çalışan Gauck ilk önce kendi ülkesindeki aile hukuku ve kilise hukuku yasalarına bir papaz olarak saygılı oluğunu pratikte bizlere göstersin ki, bizlerde onun gibi birinin açıklamalarını ciddiye alalım.Kilise papazı olan Joachim Gauck’un  ODTÜ’deki açıklamalarını benim gibi birisinin ciddiye alması mümkün değildir.

Çünkü Gauck yaşamakta olduğu bugünkü aile hayatıyla hem aile hukuku ve hem de kilise hukuku yasalarını çiğnemektedir. Böyle birisinin bizlere hukuk devleti olma ve demokrasi dersi vermeye kalkması ne doğrudur, nede mümkündür.Gauck’un Başı olduğu Almanya hukuk devletimidir? Bence hayır. Çünkü Almanya’da onlarca Anadolu çocuğu Alman derin devletinin yönlendirdiği NSU terör örgütü tarafından öldürüldüğünde, sözde din adamı olan Kilise papazı Joachim Gauck herhangi bir açıklama yapabilmiş midir?

Almanya’da Alman derin devleti vardır. Alman Derin devleti’ NSU terör örgütünü kurmuş ve bu örgüt vasıtasıyla Anadolu çocuklarını öldürmüştür. Almanya’da yaşayan yabancı kökenlileri evleriyle birlikte diri diri yakmışlardır.Gauck ilk önce Almanya’nın insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olduğunu ispatlasın. O Almanya’nın başı olarak bunu ’da ispatlayamaz, çünkü Avrupa İnsan hakları mahkemesi Almayanın insan haklarına ve hukuka saygılı bir devlet olmadığını yüzlerce kez vermiş Almanya hakkında vermiş olduğu kararlarıyla ispatlamıştır.

Gauck’un başkanlığını bir ara yapmış olduğu kendi adını taşıyan dairede bile yabancı kökenli insanlarımızın dosyaları Alman derin devleti tarafından çalınmıştır. Almanya’da Alman Derin devleti vasıtasıyla arşivlerden dosyalar çalınmıştır Gauck  bu kirlerin hepsini bilmektedir bize ders vermesin. Varsa siyasi gücü Almanya’nın siyasi kirlerini ve tarihi geçmişini yıkasın. Almanya yedi milyon Yahudi’nin katliamını gerçekleştirmiş, kirli bir tarihe sahiptir. Gauck ilk önce başı olduğu Almanya’nın geçmişini irdelesin, tarihiyle yüzleşsin, ondan sonrada gelsin bizlere hukuk dersi versin, bizleri eleştirsin.Hangi Anadolu çocuğunun probleminin Almanya’da çözüle bilmesi için bu kilise papazı inisiyatif alabilmiştir. Kilise yasalarını ve insan haklarını hiçe sayan bir papaz olarak Gauck İntigrationdan ne anlar? Onun amacı Almanya’daki Anadolu çocuklarını asimile etmektir. Biz işte onun bu yanlış asimilasyon polkasınıda eleştiriyoruz.Kendisine bu sütunlar vasıtasıyla da soruyoruz.Almanya kaç tane Suriyeli savaş göçmenine sahip çıkmıştır?

Kendileri Berlin’e geri döndüğünde beraberinde kaç tane Suriyeli savaş mağdurunu birlikte Almanya’ya götürüp bu mağdurlara sahip çıkabilecektir? Var mıdır onun böyle bir jesti? Benden söylemesi onun böyle bir jesti ve düşüncesi yoktur. Birkaç Suriyeli savaş mağduruyla görüşüp onlarla görüşmesini basını ’da kullanarak, kendisine siyasi malzeme eder, başka bir amacı bu konuda zaten yoktur. Eğer Suriyeli savaş mağdurlarına yardımcı olmak istese, onların büyük bir bölümünün Almanya’ya gelmesini sağlaya bilir. Ama o bunu yapabilecek medeni cesaretten, ekonomik destekten yoksundur, çünkü kendisi cimri bir toplumun başıdır. Ama Suriyelinin o mağdur halini kendi siyasi çıkarları uğrunda kullanmasını iyi biliri.

Sözün kısası:Almanya bir hukuk devleti değildir. Almanya’da Alman Derin Devleti mevcuttur. Alman Derin Devleti NSU terör örgütünü kurdurmuş ve bu terör yuvası sayesinde insanlarımıza her türlü zulmü yaptırmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi