Necip Çapraz

Necip Çapraz

İz bırakan 12 yıl

İz bırakan 12 yıl

Yüksekova Haber Gazetesi 5 Mayıs 2000 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terk edilmiş bir binanın küçük bir odasında; bir bilgisayar, bir kamera ve bir fotoğraf makinesi ile yayın hayatına merhaba dedi.

Bugün 12’nci yılına girerken 10 sigortalı çalışanı, ikisi il olmak üzere dört merkezde haber bürosu, milyonlarca okuyucusu, onlarca gönüllü yazarı, binlerce gönüllü muhabiri, düzenli olarak basılan gazetesi ve 24 saat güncellenen haber portalıyla yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Her geçen gün bir önceki günden daha fazla büyüyen, Yüksekova Haber 12. yılına her zaman olduğu gibi bir önceki yılın okuyucu sayısını ikiye katlayarak girmiş bulunuyor.

Her gün binlerce haber yorumun yapıldığı haber sitesi günde milyonlarca ‘tık’ın gururunu yaşıyor.

Yüksekova Haber Gazetesi giderek devam eden büyümenin bir gereği olarak sadece Hakkari ve çevre illerinden değil tüm Türkiye ve Dünya çapındaki önemli gelişmeleri an be an takip ederek gelişmeleri sayfasına taşıyor.

Günde yüzlerce fotoğraf ve onlarca video okurla buluşuyor.

Yurt ve dünya gündeminin nabzını tutan sevilen yazarlarımızın güncel yorumları ile yaygın (ulusal) medyadaki yazarlarla yarışıyor.

Okuyucusunun sabah ilk açtığı, gün boyu takip ettiği ve yatmadan önce son bir defa baktığı güncel, canlı ve sıcak haberleriyle tiryakilik yapan bir haber sitesi…

Bu gelişimde canla başla 7/24 çalışan acar muhabirlerimiz, değerli yazarlarımız ve hizmet etmekten onur duyduğumuz okuyucularımızın katkısı da bizce çok büyüktür.

Bu değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür etmekle birlikte yarınlara değişen, dönüşen çağa uygun, haber etiğini önemseyen bir kararlılıkla görev yapma sözü veriyoruz.

Dünyada hızla gelişen ve insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olmayı başaran internet haberciliği, geçmişte bilinen iletişim kurallarını altüst ederek, her eve ve neredeyse her cebe de yerleşerek bilginin dünyada hızlı paylaşımını sağlamıştır.

Bilindiği üzere; Hakkari ve içinde bulunduğu coğrafya açık hava müzesi değerinde tarihsel, coğrafik ve kültürel bir zenginliğe ve ciddi bir turizm potansiyelini barındırmaktadır.

Bu misyonu gerçekleştirmede bizim en büyük silahımız, dostluk, sevgi, halkımıza ve coğrafyamıza duyduğumuz vefa borcudur.

İnanıyoruz ki Hakkari için milyon dolarlar harcansa bu şekilde bir tanıtım şansına sahip olunmayabilirdi. Milyon dolaylarla paha biçemeyeceğimiz bu büyük gücü, bu büyük emek yumağını gönüllülük bağıyla oluşturduk.

Hakkari’nin kendi medyasını, bölgenin kendi sesini oluşturup dünyada şuan örnek gösterilen bir model yarattık.

Sorumluluk bilincinde olan duyarlı ve aydın insanların hazırladığı, katkı sunduğu www.yuksekovahaber.com ekibinin başarı referansı 12 yıldır yaygın, yerel ve dünya basınına kaynaklık etmesidir. Sizler ve bizler böylesi değeri ölçülmez bir hizmete daha da mükemmelliği yakalayabiliriz.

Yaşadığımız gezegende gerek bireysel, gerek toplumsal, gerekse uluslar arası sorunlar sağlıklı iletişimle ancak giderilir. Sonuç itibarıyla en büyük sorun iletişimsizliktir veya sağlıksız iletişimdir. Kendini ifade edemeyen, etmesini beceremeyen toplumlar tanınmamakla beraber hak ettikleri yere gelememektedirler.

12 yılda neler yaptık?

Coğrafik olarak dünyanın Ortadoğu sınırında olan bölgedeki sorunları, sosyal değişimi, eğitim, sağlık, kalkınma, çevre sorunlarını yurt ve dünya gündemine taşıdık.

Coğrafyamızdaki adı konmamış savaş ortamının yorum ve haberleri objektif yapılmaya çalışıldı. Çatışmalı ortamdan zarar gören, etkilenen ve psikolojik bakımından tahribata uğramış insanların sorunlarını çözmek için ilgili platformlarda gündeme getirildi, bu konuda en büyük kaynaklardan biri olarak görev yaptı.

Var olan eğitim, sağlık, çevre, çocuk, kadın sorunlarını ve eksiklerini gündeme getirildi. Çözüm yolu üretmek için kamuoyu oluşturuldu, bu konuda bilimsel araştırma yapanlara kaynaklık edildi.

Basın, yerel yönetimler ve demokrasinin ilk basamağıdır.

Halk, kendini yönetenlerin hatalarını, başarılarını, başarısızlıklarını yerel basından doğrudan doğruya daha yakından öğrenme hakkına sahiptir. Bu hakkı yerine getirecek olan da basındır. Son 12 yıldır Yüksekova Haber Gazetesi, Dünyada, bölgenin ve bölgede yaşayanların her türlü sorununu ve bu sorunların karşısında üretilebilecek çözüm önerilerini gündeme getiren bir çizgi yakalamıştır.

Başta okuyucu kitlemiz olmak üzere, yazarlarımızın, muhabirlerimizin ve reklamları ile ekonomik destek veren kuruluşlara teşekkür ederiz.

Siz değerli okuyucularımızın görüşleri bizler için çok önemlidir.

Gönüllerde iz bırakan 11 yılı geride bırakıp 12’nci yıla girerken daha da büyüdük, şimdi çoğalıyoruz.

Sizlerin memnuniyeti, eleştirileri, düşünceleri bizleri daha da olgunlaştıracak, daha da güçlendirecektir.

“Güzel günler” dolu nice 12 yıllarda sizlerle olabilmek umuduyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Necip Çapraz Arşivi