Özgür Amed

Özgür Amed

He TC he!

He TC he!

**
Geçen hafta DİHA’dan ibretlik bir haber geçildi. Mardin'de bilmediği ve tanımadığı bir kişi tarafından telefonla aranan ve "he he" dediği için "Örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına faaliyet" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Akgül, 2 yıl 8 ay aradan sonra 'sürgün' edildiği cezaevinden tahliye olmuş. Mahkemeden bir gün önce sürgün edildiğini söyleyen Akgül, "Yani 3 yıldır 'he he' demenin hatırı yüzünden cezaevindeyim" demiş.

He tece he!....

**
Radikal gazetesinden Müge Akgün şöyle yazmış: “Kürtlerin gösterdiği hassasiyete saygı göstererek Türk mutfağı yerine Türkiye mutfağı demeyi içselleştireceğiz. Ve Kürt yemekleri demekten kaçınmayacağız.”
Zaten bizde şimdiye kadar kendi yemeklerimiz için Papua Yeni Gine mutfağı diyorduk! Evde anam Tırşık’a “La Memento Esterento” dedi yıllarca. Meftune diyemedik hep The Mefutuneos dedik. Türkiye vatandaşlarının hassasiyeti için illegal çay dedik kaçak çayımıza. Nanê Selê’den korkmayın diye The Mexcian Tacco dedik hep… Böyle işte sayın hassas ve nimetkar yazar arkadaş! Ka aqıl?

**
Van'ın İstasyon Mahallesi'nde eşiyle birlikte aldıkları yaşlılık maaşıyla geçinen 94 yaşındaki Muhammet Alıcı, Vali Münir Karaloğlu'nu rüyasında cennette gördüğünü söyleyerek makamına çıkıp rüyasını anlatmış.
Xalo xalo ne ettin yahu! Rüya ve yaşlılık maaşına bir şey demek istemiyorum ama Vali’ye dair benimde bir rüya müjdem var.
Özellikle Van Depreminden bu yana vatandaşın kendisine dair gördüğü rüyalar çok ateşli! Öyle böyle değil… Bunu da bilsin yanê!

**
Meclis Genel Kurulu'nda 4. Yargı Paketi'nin görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı. Sırrı Sakık, 'idam' konusundaki tartışmada kendisine "Gel dışarı" diyen MHP'li Ali Uzunırmak'a "Düello yapmayan namerttir" karşılığını vermiş.
En son düello teklifini rahmetli Musa Anter, Süleyman Demirel’e yapmıştı. O’nu Cudi Dağına çağırmıştı. Anılarında anlatır… Sırrı Sakık yanlış yerde düelloya çağırıyor bence. Meclis kulisinde düello mu olur allasen? Çiyayê Sason idealdir. Buyursunlar…

**
Geçen haftanın en “ateşli” eylemi Rize’den geldi. Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde daha önce Diyarbakır 'daki Newroz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasını protesto amacıyla lastik yakarak yol kesen Sabit Yeniçırak, bu kez çözüm sürecinde amacın barış değil Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması olduğunu savunarak kalabalık bir grupla eylem yaptı, Abdullah Öcalan posteri yakmaya çalıştı. Ancak yağmur eylemin tamamlanmasına izin vermedi.
Sevgili Sabit ve çekirdek tanesinin boş kovuğundan bitme grubu! Bakın Aptallık çağındayız, anlıyorum sizi. Siz de kendinizi bu kadar yormasanız ha? Bak doğa bile size karşı! Rodrigez kasırgası evinizi uçurmadan gidin en yakın camiye tövbe edin!

**
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te resmi temaslarda bulunan Erdoğan, PKK'nin silahlı güçlerinin 'yazılı emirle çekilmesi' iddiasını değerlendirirken, "TSK'ya bir yetki gerekirse yetkiyi benden alacaktır" dedi.
Ülke sınırlarının dışına geçince bünyeye otomatik radyasyon etkisi başlıyor sanırım. Çünkü TR sınırları içinde Roboskî’de olan bitenlerden hala haberi yok nedense! O zaman ondan emir almamıştı… Ne çektin be Erdoğan! Ne çektin şu egondan be gülüm…

**
Popstar jürisi Serdar Ortaç, Mustafa Topaloğlu’nun “Orası eğitimli insanların yeri” eleştirisine yanıt vermiş: “Ben, Allah tarafından eğitimliyim. Yoksa besteleri nasıl yazarım?”
Peki, Serdar’cım; faşizm eğitiminden de doğuştan mı yoksa sonradan bir ocaktan mı eğitimlisin?

**
İsviçre'deki 60 örgüt ve parti, Abdullah Öcalan'a 1 Mayıs'ta başkonuşmacı olması için davet göndermiş. İyi ettin İsviçre! Sen devam et, umarım en kısa zamanda davetiniz karşılık bulur. Lakin fakat Sn. Öcalan ilk olarak Amed Newroz’una davetlidir. Orada bize seslenmeden göndermeyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Özgür Amed Arşivi