Necip Çapraz

Necip Çapraz

Hakkari Turu Ekim 2001

Hakkari Turu Ekim 2001

Ak Parti ilk kuruluşunda yıldızı parlaktı, ancak kurulduktan sonra ampulu topluma yeterince ışık vermedi. Kamuoyunda yapılan anketlerde biraz gerilemiş durumda. Hakkari’de teşkilatı kurulmadan önce Ankara’nın yolunu bilen herkes Ankara’ya partinin teşkilatını almak için gitti. Çeşitli senaryolar ve isimler dolaştı. Ancak genel merkez Fehmi ÖZTUNÇ’u(eski FP Hakkari İl Başkanı) tercih etti. Ancak bu günlerde Ak Parti İl genelinde çeşitli söylentilerle gündemde yönetimlerle aşiretsel olduğu ile ilgili. Ak Partinin İl ve İlçe başkanları: İl başkanı Fehmi ÖZTUNÇ, M. İlçe başkanı Tahir SAKLI, Çukurca İlçe başkanı Mustafa TURAN, Ak Partili İl Başkanı Fehmi ÖZTUNÇ konuyla ilgili sorumuza şöyle cevap verdi: “ 15 yıllık siyasi bir hayatım var. RP İl başkan yardımcılığı, FP İl başkanlığı, en son Ak Parti İl başkanlığı görevini yapıyorum. FP döneminde yenilikçi olduğum için dışlandım. Yenilikçi olduğumu herkes biliyor. Aşiretçi olmadığımı geçen seçimlerde Evliya PARLAK’ı aday göstermekle ıspatladım. O zaman da eleştriler aldım. Geçenlerde partinin toplantısında da belirttim. Ertuşicilik- Pinyaşicilik sömürüsü yapılmayacak. Kurduğumuz İl teşkilatında her aşiretten insan var. Kuracağımız tüm ilçe teşkilatlarında da olacak.” Diyor. Ak Partiye başarılar diliyorum.

 

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİKKATİNE

Özellikle ekonomik krizin bölgede hayvancılığın bitme noktasına geldiği bir dönemde, sağlık memurlarının köylerde ki hayvan aşılama uygulamalarında vatandaştan aldıkları el emeği ücretini veremeyen vatandaşların hayvanlarını aşılamamaları, bir çok köyde tartışma yaratıyor. Köylünün cebinde 5 hayvanın aşılamak için parasının olmaması yadırganmamalı. Devletten maaşını alan sağlık memurlarının beklide alacağı el emeği kanuni hakkıdır. Ancak ülkemizin ve bölogemizin içinde bulunduğu sıkıntı gözardı edilemez. Bir iddiaya göre;

 

Yüksekova Altnoluk köyünde hastalanan bir ineğe baytarın yazdığı 170 milyonluk reçete bedelini bulamayan, çiftçi vatandaşın ineğini kasaba, 130 milyona sattığı söyleniyor.

 

YÜKSEKOVA’DA SİNEMA AÇILDI

İş adamı Yüksel KAYA tarafında “Dilara Sineması” adıyla bir sinema açıldı. Özkayalar Otomotiv bitişiği, karayolları karşısında açılan sinemada vizyonda ki son filmeler izletilecek.

 

CİLO DAĞINA KAR YAĞDI

Ülkemizin üçüncü büyük dağı olan Cilo daına yılın ilk karı düştü. Hakkari’de kışı ilk gören yer olan Cilo dağına yağışı ve özellikle fakir fukaranın henüz yakacak almadığını göz önünde bulundurursak bu yıl kış çok sıkıntılı geçeceğe benziyor.

 

DİKKATSİZLİK ÖLÜM GETİRDİ

Dikkatsizlik ve ihmal Übeyt DURMAZER’in ölümüne neden oldu.

Aksu (Gagevran) köyünde ikamet eden evli, 26 yaşında ki Übeyt DURMAZER göçüğün altında kalarak can verdi.

Evinin sıvası için kum getirmek için köyün civarında ki kum ocağına giden Übeyt, çok derin kazılan çukura girince kum göçüğünün altında kaldı. Yanında bulunan küçük kardeşinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen köylüler 1 saat uğraş vermeleri sonucu übeyt’in cansız bedenine ulaşırlar. Göçüğün  altına can veren Übeyt’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

SAYIN BAŞKAN BİTİR ARTIK ŞU EK KÖPRÜYÜ

Yüksekova Belediye Başkanı Hetem İKE’nin gözle görülür icraatlarından bir tanesi olacak olan Hotel 2000 ve karşı tarafı arasında, çarşı içi köprüsüne ek olacak yaya yolu yılan hikayesine döndü. Yaya ulaşımına çok büyük rahatlama getirecek olan, ek köprünün bir n önce bitirilmesini bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necip Çapraz Arşivi