Necip Çapraz

Necip Çapraz

Gül'le yeni umutlara doğru

Gül'le yeni umutlara doğru

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gezilerinden ilk gezisini Van’a, oradanda Yüksekova ve Hakkari merkeze yapması vatandaşlar arasında sevinçle karşılanırken, yeni umutları da beraberinde taşımaktadır.

Özellikle bu hükümetin Başbakanı’ndan tutun da Cumhurbaşkanı’na kadar Hakkari iline olan özel sempatiyi doğru algılamak, bunun hizmetlere de yansıması beklentisi içinde olmayı çağrıştırıyor.

Akparti’nin ilk seçim zaferini yaşadığı bundan önceki seçimde şu anki Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Hakkari iline ilk gezisinde yaygın medyanın da hazır olduğu bir ortamda Erdoğan’a: “Seçim çalışmalarına neden önce Hakkari’den başladınız?” diye sormuştum. Erdoğan ise: “Birlik ve beraberliğimizi Hakkari’den Edirne’ye kadar pekiştirmek istiyoruz.”demişti.

Hakkari’ye yapılacak hizmetler için de: “Hakkari’de silah ve uyuşturucu dışında her şey serbest olacak. Sınır ticaretleri faal hale getirilecek ve yollar standartlara uygun hale gelecek.”şeklinde cevap vermişti.

O gün bu gündür, Hakkari’de ekonomik kriz baş gösterdi, esnafımız ve dar gelirli vatandaşımız günden güne eridi. Başbakan Hakkari’ye sırtını döndü.

Diğer illere yapılan hizmetlerin çok azı Hakkari’ye geldi. Hakkari’nin coğrafik özelliği göz ardı edildi ki özel bir statüsünün olması gerekirken ekonomi, sağlık ve eğitim yönünde sıkıntılar halen devam ediyor.

Hakkari halkı umutla verilen vaatlerin gerçekleşmesini bekledi. Her ne kadar gezisi esnasında hoş olmayan bazı protestolar olmuşsa da halk tarafından da yadırgandı.

Gün oldu devran döndü. Hakkari’den bir önceki seçimde 7 bin oy alan Akparti oylarını 30 bin oya çıkardı. Bir milletvekili çıkardığı ilden, 2 milletvekili çıkardı.

Meclis aritmetiğinden Nur Topu gibi bir Cumhurbaşkanı doğdu…

Evet, sözün kısası Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu.

Zaten seçim öncesinde cep telefonundan Halka seslenen Gül, Dr. Rustem Zeydan’ın seçilmesini istemiş, halk hem Rustem Zeydan’ı Milletvekili seçme sözü vermiş, hem de Cumhurbaşkanlığına gülün seçilmesi yönünde tezahüratlarını bir ağızdan cep telefonu vasıtasıyla Gül’ün duyabileceği bir şekilde haykırmıştı…

Yapılan tezahüratlar ve dilekler gerçekleşti. Gül, eğer Yüksekova’da havaalanı olsaydı ilk gezisi basın bültenlerinde, “Yüksekova” diye geçecekti. Ancak havaalanı Van ilinde olduğu için önce Van’a sonra Yüksekova’ya diye planlandı. Bu iddianın sahibi Hakkari Milletvekili Rustem Zeydan’dır tabi.

Peki biz Hakkari halkı bu gezi sürecinde ne yapmalıyız?

Bence, ‘Havaalanı istiyoruz, üniversite istiyoruz, iş istiyoruz, köylere geri dönüş sağlansın, alt yapıya çözüm bulunsun, eğitim sorunumuz çözülsün, barış özlemimiz son bulsun’ gibi pankartlar açılmalı… Gül “güllerle” karşılanmalı.

Ülkemizin Cumhurbaşkanını saygıyla hürmetle bağrımıza basmalıyız. Gerekli misafirperverliğimizi göstermek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Başta Vali olmak üzere Kaymakamlar, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri çalışmaları ile alakalı dosyalar hazırlamalı ve uygun bir ortamda bu dosyalar sunulmalıdır.

O Cumhuriyetimizin en büyüğü ve demokrasinin bir meyvesidir.

Halkın iradesine saygıyı önce kendimizden başlatmalı ve çoğunluğun seçtiği bir insanın artık hepimizin başı olduğunu hazmetmeli ve sorunlarımızı anlatabilmeliyiz.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 11 Eylül Salı günü Van'a geleceği, gittiği yerlerde askeri birlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmenin yanında halk ile de görüşeceği belirtiliyor.

Yüksekova ve Hakkari’ye ilk gezilerini yapmasından dolayı büyük mutluluk ve sevinç yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bu gezinin kendilerine onur vereceğini söylüyor. Gül'ün herkese eşit davranacağından emin olduklarını ve Türkiye'nin yeni bir döneme girerek güzel günlere doğru gideceğini ifade eden birçok vatandaş saygıda kusur edilmemesini istiyor.

İsimlerini vermek istemeyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı’ndan ziyade hükümetten beklenti içerisindeler. Özellikle işsizliğin %70’lerde olan bir ilde, esnaflarda son yılların en büyük ekonomik krizini yaşıyor.

Gül, 3 günlük ziyaret programını Van'ın Başkale ilçesi, Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesi, Siirt, Diyarbakır ile tamamlayacak.

 

Hakkari Halkının bu geziyele misafirperverliğini göstereceğine inanıyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Necip Çapraz Arşivi