İrfan Sarı

İrfan Sarı

Fuhuş!

Fuhuş!

Son birkaç aydır bölgeyi dolaşan fuhuş haberlerinin mide bulandırıcılığı karşısında sessiz kalan bir halk, tepkisiz bir durum sezinlemekten son derece rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum.

Siirt’teki vaka içe dönük bir silkelenmeyi bariz dayatırken sanki “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” şekliyle üstü kapatılıp yargının yıllanacak adaletine terk edildi. Elbette ki yargıya intikal etmesi kadar makul ve kurallı bir şey olamaz yargı en nihayetinde sonuçlandıracaktır bu meseleyi. Ama unutulmuş olmaktan ve ertelenmiş olmaktan doğan soğukluk ve bu soğukluktan faydalanacak diğerlerine bir koz olsun istenmemeli.

Okul müdür yardımcısı firar ediyor.

Kızlar devletin himayesine alınıyor.

Yargı süreci başlıyor ve koca kentten buna dair çıt yok. Kahretsin ki çıt yok. Küçük yaştaki kızlar onlar, bunlar, diğerleri tarafından kirli emellerine kurban ediliyor “namus namus” diye inleyen koca kentten tek ses yok.

Din adamlarından, siyasi otoritelerinden gariptir ama tepki görülmüyor. Kadının saçının görülmesine vaazlar dizen libasına kadar kural koyan otoriteden ulu orta/ açık beyan ırzı deşilen küçük çocuklara karşı uygulanan bu rezilliğe karşı koca bir sessizlik.

Birileri kollanıp korunuyor sanki.

Birileri atını koşturuyor bayırlar sonuna kadar açık. Çocuklara kıymayın efendiler kirliliğinize alet etmeyin deyiveresi tutuyor birden insanın. Hatta Allah belanızı versin demek geliyor. Hatta Allah belanızı versin sustuğunuz için demesi tutuyor insanın.

Eğer belalarını bulmazlarsa diğerlerine örnek teşkil edecek, herkesin yaptığı yanında kar kalacak demeye kalmıyor Hakkari de bir fuhuş operasyonu ve 18 kişi göz altına alınıyor.

Hatta bunlardan 15 i tutuklanıp cezaevine yollanıyor.

Ama kimdirler, necidirler, kimin nesidirler bilinmiyor. Tabi gizli kalsın. Gizli kalsın ki bir kez daha yapmaya açık kapıları kalsın.

Fuhuş bu Beyler!

Hani toplumu dejenere eden, yozlaştıran, namussuzlaştıran şey. Haberiniz ola! Sırf kot pantolon giydiği için fahişe tanımlaması yaptıklarınızdan değil, gözlerinizin içine baka baka edep yerini pazarlayan edepsizlerin ve o edepsizlerle yatmaya çalışan pezevenklerin ve parasına güvenerek, gücüne güvenerek onları zevkine oturtan gavvatlar bunlar. Susun hadi susun. Kot pantolon giyen masum çocuklar, saçı açık olanlar cehenneme gidecek siz bu ahlaksızlığa sessiz kaldığınız için cennete. Kandırmayın kendinizi. Allah en büyük tokatı size vurmuş ki vicdansızlaşmışsınız şimdiden. Bok görürüsünüz cenneti.

Toplumun bütün kesimleri tarafından sözüm ona kabul görmeyen, ahlaksızlık diye tanımlanan. Namussuzluk, iffetsizlik denilen şey.

Yani benim güzel memleketimde, namusuna düşkün memleketimde altı ay gözlenen bir fuhuş kirliliği açığa çıkıyor herkes göz kapaklarını kapamış, kulaklarını tıkamış… Ne diyim!

Ortalığı bir dedikodudur tutmuş. İş adamıymış, devlet memuruymuş yahu ortalıkta bir fuhuş var ve aleni bir şekilde birileri korunup teşhiri engellenmekte.

Basın itinalı, küçük düşer bu onurlu halk diye. Onuruna kurban olduğum halkın onuruyla, namusuyla alay eden kim olursa olsun açığa çıkmasına yardımcı olmaktan çekiniyor bütün kurumlar.

Bu ne kıyasıya handikap. Bu ne kor çelişki!

İşin ekonomik, sosyal, siyasal boyutunda değilim ben.

Ahlaki boyutundayım. Kim olursa olsun bunlar teşhir edilmeli. Kimin yüzü kızaracaksa kızarsın bunlar bilinip toplumdan tecrit edilmeli. Yani kimin günahı varsa çekmeli. Günahına bütün halkı, Hakkâri’yi ortak etmemeli.

Zevki için yapan bilinmeli, düşürülmüşse anlatılmalı, ekonomik sebeplerden kaymışsa sorumlularına söylenmeli…

Susturarak, bastırarak, örterek bir mesele çözüm bulur mu sanırsınız? Şayet bilmiyorsam ben bu yöntemi lütfen beni lanetleyin.

Yargı en nihayetinde yasal müeyyidesini  uygulayacaktır. Bu en medeni olanıdır.

Vicdanı boyutu demeye kalmıyor.

Van Erciş’te ve yine devlet okulunda bir patlak daha veriyor 15 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden onlarca hayvan.

Ne diyim!

Gizleyin ve konuşmayın bu meseleyi Allah sizi bildiği gibi yapsın. Fuhuştan çok daha gizli sessizliğinizin hâkimiyeti bilin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
İrfan Sarı Arşivi