Bedri Çallı

Bedri Çallı

Fadıl BEDİRHANOĞLU geçti Hakkari’den

Fadıl BEDİRHANOĞLU geçti Hakkari’den

Evet uzun bir dönem Botan beyleri Kürdistan coğrafyasında önemli roller üstlenmiştir. Bu beyliğin son temsilcisiyse Bedirhan beydir.

Geçtiğimiz çağda  Bedirhan bey ve Hakkari beyi Nurullah bey  ile yakın ve dostane ilişkileri ile işbirliğini görüyoruz.

Bedirhan Bey ailesinin çağımız temsilcilerinden olan Fadıl BEDİRHANOĞLU 5 yıl boyunca ilimiz Belediye Başkanlığı görevini deruhte etti. Bu vesileyle Hakkari ile Cizre arasında bir işbirliğine daha şahitlik ettik. 

BEDİRHANOĞLU’nun bu görev süresi ile ilgili farklı görüşler mutlaka vardır. Ön yargı veya iyi niyetten uzak görüşler dışındaki eleştirel bazdaki yorumlara saygı gösterilmeli.

Ben de bu çerçevede sayın Belediye Başkanımız ile ilgili görüşlerimi azda olsa kendi penceremden siz değerli okurlarımla paylaşmak isterim.

Geçmişe baktığımıza 1961 – 1963 Adil TÜRKOĞLU, 1964 – 1973 – Mehmet Necip SEYHAN Hakkari Senatörlüğünü yapmıştır. Bunların ikisi de ülkenin batısındandı.

Bu tür benzerlikler ülkenin her ilinde yaşanmaktadır. Ama her ne hikmetse Hakkari’de yanı başımızda bulunan komşu bir ilden ve yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi dilimiz, dinimiz, milliyetimiz ve kültürümüz arasında pek ciddi farkların olmadığı bir insanın bizlere hizmet etmesini bir türlü içimize sindiremedik.

Sayın Bedirhanoğlu’nun adaylık ilanını hatırlamaya çalışalım. Birçok kurum veya kişilerin hatalarını bir kenara koyalım. O gün başkanlık belirlenmesi tam bir çıkmaza girmişti. O gün için en doğru karardı.

Sayın Bedirhanoğlu olgun, kişilikli, saygın, çalışkan, rahat konuşma üslubu, barışçıl tavırları, gerek davasına ve gerekse manevi değerlere olan inancıyla onu hem taktir ediyoruz hem de çok özleyeceğiz.

Gerek  temsil ettiği partisinin devlet kurumları tarafından hak ettiği ölçüde muhatap alınmaması ve desteklenmemesi yönüyle yaşadığı dezavantaj ve gerekse seçimde ciddi ölçüde verdikleri oylara rağmen bir türlü kendisine sunulamayan destek, başarılarının önüne engel olarak durdu.

Kendisiyle bu konuda hiç sohbetim olmadı. Bu nedenle daha nice kösteklerle karşılaştığını bilmiyorum. Eminim yaşamıştır.

Sayın Bedirhanoğlu’nun haram yediğini hiç kimse söyleyemez, sayın Bedirhanoğlu’nun yalan konuştuğunu kimse söyleyemez. Bunların ikisi de insan ahlakı için çok önemli, ama maalesef ne yazık ki biz bunu göremedik.

Bedirhanoğlu yapamayacağı uygun olmayan taleplerimizi kendi üslubuyla ret etti. NİKARIM dedi. Bunun şivemiz karşılığı (NEŞÊM) Türkçesi (YAPAMAM) demektir. Bir takım insanımız bu kelimeyi kendisini küçük duruma düşürme aracı olarak kullandı. Ama onlar bu kelimenin yalanın tam zıttı olduğunu ve bu kelimenin sayın Bedirhanoğlu için bir alnı açıklık ve onurlu bir duruş olduğunu hiç düşünmediler.

Demek ki kendisi ve ekibi bu kadarını yapabildiler. Ne tür zorluklarla karşılaştıklarını bilmiyoruz. Her şeye rağmen dört yıl boyunca bizlere verdikleri hizmet için kendilerine teşekkür ediyorum.

Evet bu ekipten belki istediğimiz performansı alamadık, karşılarındaki zorluklar elbette olmuştur. Ama bazı projelerinin olduğu, kaynaklarının hazır olduğu önümüzdeki dönem bu projelerinin hayata geçeceğini biliyorum.

Yeni seçilecek olan Başkan ve beraberindekilerin daha iyi hizmetlerde bulunmalarına ciddi katkıları mutlaka olmuştur. Belki onların yapamadıkları ve eleştirildikleri alanlara biraz daha yönelmelerine vesile olurlar.

Sayın Bedirhanoğlu bana göre bir hoş seda bıraktı. Bize dört yıl boyunca verdiği emeğe rağmen onu gönlü kırık göndermemiz bize yakışmaz, çünkü o böyle bir tavrı hak etmemiştir. Eminim tüm halkımız onu minnetle, saygı ve sevgiyle gönderecektir. Seni özleyeceğiz Başkan Fadıl BEDİRHANOĞLU.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Bedri Çallı Arşivi