Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Erzurum’da Seçim

Erzurum’da Seçim

Bin Umut Erzurum Bağımsız Milletvekili Adayı değerli Bedri Fırat HEP, DEP, HADEP, DEHAP dönemlerinde yöneticilik ve il başkanlığı görevlerini yürüttü. En son DTP İl Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Kendisi bölgenin tanınmış bir şahsiyetidir. Şeyh Ali Rıza Fırat’ın oğludur. Şeyh Sait Efendinin torunudur.

Bildiğiniz gibi 22 Temmuz 2007 tarihi yaklaşırken seçmen ve adayların heyecanı çok artmakta. Dolayısıyla Erzurum'da Bağımsız milletvekili adayı kardeşimiz Bedri  Fırat,da seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.

22 temmuz'da oy potansiyelini 45 bin'e çıkartmayı hedefliyor. Bu amaçla İl Seçim Kurulu'na dilekçeyle müracaat ederek, 16 temmuz'da Karayazı, 17'sinde Tekman, 18'inde Karaçoban ve 19'un da ise Hınıs'ta miting düzenleyecek. Dolayısıyla seçim çalışmalarında Erzurum'un güney ilçelerine ağırlık veriyor. Kendisi Erzurum’un Mahallebaşı ve Kazım Yurdalan semtinde seçim irtibat büroları oluştururken, ilçelerde ise DTP teşkilatları Fırat adına seçim çalışmalarını hızla sürdürüyorlar.

Örneğin Tekman’dan aldığım bilgilere göre halk kendisini tam manasıyla destekliyor. Hatta   Tekmanlı bir kardeşimiz telefonda bugün bana aynen  şu cümleleri sarf etti. “Hocam, Oyumuzu bin umut adaylarına vereceğiz. Oyumuzu Bedri Fırat a verelim ki umutlarımız gerçekleşsin, ülkeye barışı getirsinler, hakkı adaleti egemen kılsınlar”.

Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren bir parti olarak kendilerinin ülkenin demokratikleşmesi, hukukun üstünlüğü ve eşit paylaşımı savunduklarını belirten
Bin Umut Erzurum Bağımsız Milletvekili Adayı Bedri Fırat "demokratikleşmenin önündeki tek engel olarak Kürt sorunu gelmektedir’’, cümleleriyle düşüncelerini kitlelere anlatmaya çalışıyor. "Sayın Öcalan" sözünden yargılanan DTP’li bağımsız aday Sayın Bedri Fırat’ın Çat, Tekman, Hınıs, Horasan, Köprüköy ve Karayazı’daki Kürtlerin tercihiyle seçilebileceği mümkün.

2- AK-Partinin Erzurum
Listesinin haline gelince

Şimdi güncel mesele olduğu için AK-Partiyle ilgili olarak  halkın görüşünü aşağıda aynen Erzurum  şivesiyle kaleme alınmış olan bir yazıdan alıntı yaparak sizlerle  paylaşmak istiyorum.

“GARDAŞ
bu AKP’nin ilk iki sırası tarigat gontenjanindan. Recep Akdağ, Tayyip Beg’in eski partisinden olan babasından torpilli. Yine liste başi. Adıyaman’la tarigat bağlantısi ise en böyük avantaji. 2. sıradaki aday Nurcilerin Gırhıncı Hoca grubundan. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Muzaffer Gülyurt. 3. sıradaki hanım (Fazilet Dağcı Çığlık) nüfus gaydindan Erzürimli. Erzürim oni, o Erzürim’i tanımır. Ey şimdi, oldi? Tayyip Beg listeye iki de matematik hocasi yerleştirmiş. Sanki bizde hesap, kitap yoh. 5’te Selahattin Aydın, 7’de Ahmet Er. Bu zati muhterem üstelıh Tayyip Beg’in esger arhadaşi.

Ambu AKP’ye elimizi verdıh, golimizi kurtaramirih. Niye diyecahsan, anladim: Partıdan geçende bir mesaj geldi. Emeil değil, cepten. Adam diyir ki; ’Propaganda çalışmasina gel. Bu çalişmalar genel merkeze rapor edilecah. Siyasi geleceğin için referans olacah...’ Buyur buradan yah! Yav ben istemediğim adamlar için niye propaganda yapim gardaş? Gurban olim hele bir bah dadaş, bende gözi gapali ambunların reklamini yapacah göz var mi?”

Bunları söyleyen AKP’nin milletvekili adayları arasına seçilemeyen aday adaylarından bir eczacı. Sorduk soruşturduk, bu sözler seçilemediğinden dolayı mı diye, gördük ki  tam yaygın eleştiri.

Hemen hemen telefonlaştığım  insanlar bana sanki onlardan daha fazla şey biliyormuşum gibi seçim tahminimi soruyor. Seçimlerin sonuçlarını tahmin etmek kolay da, ötesini tahmin etmek zor.

Kanaatimce,

AK-Parti 2002’de 7-0 teslim aldığı Erzurum’da büyük güç kaybetmiş. Esnaf 2007 de kan ağlıyor. AKP Yine birinci parti gözüküyor 3 Milletvekili çıkarabilir. CHP ise uzun yılların ölü toprağını atmış, ama Erzurum’dan mebus çıkaramaz. MHP ye gelince eski gücüne ulaşmış 3 Milletvekili çıkarabilir.  Birde Bağımsız Milletvekili Adayı Bedri Fırat  Erzurum’dan Milletvekili olur, çünkü Çat, Tekman, Hınıs, Horasan, Köprüköy ve Karayazıda yaşayan’ halkımız ona tam destek oy veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi