Bedri Çallı

Bedri Çallı

Cumali Özkan Kimdir?

Cumali Özkan Kimdir?

CUMALİ ÖZKAN KİMDİR, NE YAPMAK  İSTİYOR

 

          Yeni Hakkari gazetesinden bir köşe yazarı dostumun birkaç defa Cumali ÖZKAN’ı ulumsuz eleştiren ve İl Milli Eğitim Müdürünü öven açıklamalarına şahit oldum ve hatta her kesin kendisi gibi  bu şahısla iyi geçinmesi gerektiği şeklinde telkinlerini çok yersiz bulmuştum. Çok üzüldüm, çünkü bu yazıyı yazan arkadaşımızın kendi yazdıklarının doğru olduğunu ve inanarak yazdığını  savunması mümkün değildir. İnsan doğru bildiğini yazarken vicdanın sesini dinlemelidir. Bir mazlumu kötülemenin vebali olduğu gibi, bir zalimi savunmanında bir o kadar vebali vardır.

 

Cumali ÖZKAN, personeline 20 aydır ücret ödeyemeyen Belediyemizin bir personelidir. Öz be öz Hakkari’lidir, Hakkari’nin eğitimi, Sağlığı vb. her alan onun ilgi alanı olması, kendisinin en doğal hakkıdır. Çünkü her Hakkari’li gibi o da bütün olumsuzluklardan etkilenen bir insandır. Her ne kadar varlıklı bir insan değil ise de kimseye muhtaç değildir. Kurduğu derneğe zamanını ve belki küçük çapta da olsa maddi imkanlarını adamıştır.

 

O sadece bu ilde var olan bir eksiği tamamlamak ve Hakkari eğitimine kendi çapında katkı sunmak amacıyla bu yolculuğa çıkmıştır. Kurduğu derneğin, kurulduğu günden bu yana Hakkari eğitimine hiç katkısının olmadığını söylemek vicdansızlığın ta kendisidir. Hakkari eğitimine görevleri nedeniyle çok şey yapmaları gerekenlerin yeteri performansı gösteremedikleri bir yerde bu tür bir sivil toplum örgütü yöneticisinin yaptıklarını yok saymaya kimsenin hakkı yoktur. O da her bir Hakkari’li gibi eğitimdeki başarısızlıktan rahatsızlık duymaktadır. Sizce bu gidişata tepki göstermeye veya yanlış yapanlara yol göstermeye hakkı yok mu?

 

            Her kes şunu çok iyi bilmelidir ki, yaşadığımız çağ, insanların fikirlerini ve düşüncelerini arzu ettikleri alanlarda ortaya özgürce koyduğu bir çağdır. Bu ülkede Cumhurbaşkanı ve Başbakan eleştirileri Demokratik ölçüler çerçevesinde değerlendirirken ilimizde hasbelkader bir yerlere gelmiş insanların bu eleştirileri hazmetmemelerini anlamak mümkün değildir. Halbuki bu eleştirilere ön yargılı yaklaşmak yerine, yollarını aydınlatan bir ışık olarak bakılsaydı belki çok şey farklı olabilirdi. Fakat olgunlaşmamış bir takım insanlardan böylesine bir anlayışı beklemek saflıktır. Geçici bir iktidar ve makam gücü bazı insanların başını döndürdüğü için akli salim düşünmelerine imkan tanımaz.

 

            Eğitimdeki yanlışları eksikleri ve Cumali ÖZKAN ile ilgili eleştirileri yakından bilen bir insan olarak kendi düşüncelerimi açıklama gereği his ettim. Eski Müdürlerden Gazi KARA ve  Durmuş ÖZDEMİR zamanında Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili eleştirilerim ve yazılarım incelendiğinde ne benim ve nede Cumali ÖZKAN gibi insanların mücadelelerinin  kişisel olmadığı görülecektir. Eğitimin her kademesinde uzun yıllar süren 81 ilden en son sırayı hiç kimseye kaptırmayan bir ilde gönüllü olarak hizmet eden insanların eleştirilerine kulak verilmesi gerektiğine inanıyorum.

 

            Bir taraftan daha iyi bir eğitim ile ilgili bilgisi ve önerisi olan insanlardan yararlanmak istediklerine dair açıklama yapanlar, eğer eleştirileri hazmedemiyorlarsa mutlaka bu tür insanların bir zaafları vardır. Bunu o idarecileri savunan Köşe yazarı dostum öğrenmek isterse buyursun bilgilendireyim.                                 20.09.2005

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bedri Çallı Arşivi