Bedri Çallı

Bedri Çallı

Bed. Eng. Spor Fed. Gen. Kurulu hk. gözlemlerim

Bed. Eng. Spor Fed. Gen. Kurulu hk. gözlemlerim

Bedensel Engelliler Spor Federasyonun özerkleşmesi ile 19.11.2006 Pazar günü Ankara ilinde, beş yıldızlı Aktif Metropolitan otelinde 1. olağan Genel Kurulumuzu yaptık. Türkiye’nin dört yanından gelen delegeler toplam delegenin %85’i nispetinde gibi büyük bir ekseriyetle toplandı.

Yaklaşık iki ay boyunca seçim çalışmaları tüm hızıyla sürdü. Önceki dönem Bed. Eng. Spor Fed. Başkanı Demirhan ŞEREFHAN ve iki dönem öncesinde As başkan olarak yönetim kurulu üyeliği yapan İsmet TÜRKER yarıştılar. Gerek seçim çalışmaları döneminde ve gerekse genel kurul esnasında gayet demokratik bir yarışın sergilendiği memnuniyet vericiydi.

Sonuç ne olursa olsun, iki adayın geçen çalışmaları kesinlikle camiaya çok şey kazandırmıştır. İki ay gibi uzun bir sürede yazılı ve görsel basında sürekli engelliler konuşuldu. Projeler üretildi ve anlatıldı. Unutulmuş olan bu kesimin hatırlanması büyük ölçüde sağlandı.

Genel Kurul Divan Başkanı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan yardımcısı her iki aday tarafından önerildi, ancak divanın diğer üyeleri farklı bir listeydi, oylanan Divan kurulu listelerinin belirlenmesi aslında genel kurulun sonucunu da belirlemişti. Divan oluşumu için Demirhan ŞEREFHAN önergesi 85, İsmet TÜRKER’in listesi ise 41 olmuştu.

Aslında bu sonuç beklenen bir sonuç değildi. Çünkü her seçimde olduğu gibi, bunda da bir takım insanlar iki başlı oynamıştı. Bu çirkinliğin olması üzücüydü. seçim çalışmalarının bir bölümünde bir taraftan görünüp demeç verenlerin, seçim esnasında diğer tarafta olmaları ve bu tutumun sinevizyon ve konuşmalara yansıması esnasında bir çok insanın rengi değişti.

Bir süre önce görevi gereği bulunduğu Japonya’da geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle uzun bir süre tedavi gören ve halen rahatsızlığı tam olarak atlatamadığı gözlenen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet ATALAY Genel Kurula Teşrif etmişlerdi. Bu arada sayın Genel Müdür konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Konuşması doyurucu ve mesaj doluydu. Hoşuma giden güzel sözleri vardı, işte konuşmasından bir kesit.

“Makamları işgal edip, gün geçiren ve hizmet yapmayanlar için iki yıl uzun bir müddettir, ancak her gelen gün giden günden daha fazla hizmet etmeye çalışan, proje üreten, ülkesine ve milletine hizmet yapanlara 40 yıl analarının ak sütü gibi helal olsun.

Görevini layıkıyla yapanlar, istihdam yaratanlar ve vergi ödeyenler bu ülkenin en kutsal kesimidir.

Spor insanların boş zamanlarını değerli kılar, gençleri suç işlemekten alıkoyar.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı 53 Federasyonun en önemlilerin engelli Spor Federasyonlarıdır.

Korhan YAMAǒın yurt dışında atıcılık dalında elde ettiği başarılar, aldığı madalya, ödüller ve bir defasında aldığı dört bin tane Cumhuriyet altını gibi neticeler karşısında göğsümüz kabarıyor.

Bu camia çığ gibi büyümekte, engel tanımamakta, konulara hakim, meseleye anlam ve mana ifade etmektedir”, şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu dinlerken ister istemez bundan altı yıl öncesine gittim, yapılması gereken daha çok iş olduğunu bende düşünüyorum. Ancak altı yıl önce bulunduğumuz noktadan bu güne yaşanan gelişmeleri ve gelinen nokta inkar edilemez.

Yavuz KOCAÖMER, beklendiği gibi Genel Kurula damgasını vurdu. Bir ara Divan başkanı hiç görevi ve yetkisi olmamasına rağmen, Eski Federasyon Başkanlarının Konuşmaları için Gündeme bırakılan 9. maddeyi uygulaması gerektiği halde, hiçbir önerge olmamasına rağmen Maddeyi es geçmeye çalışınca hengame oldu. Sanki Yavuz KOCAÖMER’i konuşturmak istemediği gibi bir izlenim aldım.

Yavuz KOCAÖMER, TESYEV gerçeğini anlattı. Tesyev’in Engelli kulüplerine ve okuyan engelli öğrencilere verilen burslardan, yine aynı şekilde engelliler için yapılan ortez, protez, verilen kurslar ve diğer yardımlardan söz etti, ayrıca kendisi aleyhinde bu süreçte konuşulanlara cevap ve bilgi verdi.

Tesyev’in müfettişler tarafından incelenmesi sonucu belki tarihte bir ilk yaşanmıştır. İncelemeyi yapan müfettişlerin tebrik ve teşekkürleri bizi onurlandırdı. Devletin yükünü hafifleten herkese teşekkür ediyoruz, bu çerçevede Tesyev üzerine düşenini layıkıyla yapmıştır, dediler.

Ayrıca Spordan Sorumlu Devlet Bakanı M. Ali ŞAHİN ve Tesyev tarafından Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna 2.000.- Ytl. verileceği ve bu paranın Spor Kulüpleri ihtiyaçları için kullanılacağını müjdesini bir haber olarak genel kurula bildirdi.

Desteklediği Demirhan ŞEREFHAN’ın kazanacağını açık bir şekilde gördükten sonra, sandıkların açılmasını beklemeksizin, cephede zafer kazanmış bir komutan edasıyla salondan ayrıldı.

Adaylar İsmet TÜRKER ve Demirhan ŞEREFHAN doğal olarak projelerini anlatarak kendilerini biraz daha tanıtmaya çalıştılar. Küçük eleştirilerin yapılmasını doğal karşılıyorum, bunun dışında her iki aday gayet kibar idiler. Seçim sonunda seçimi kaybeden İsmet TÜRKER, Demirhan ŞEREFHAN’ı tebrik etti. Seçimi kaybettiği halde, tüm delegelere ayrı ayrı teşekkür etmesi ve tüm üyeler dağılıncaya kadar ayrılmamış olması büyük bir olgunluktu.

Sandık sonuçları şöyleydi = Demirhan ŞEREFHAN 126 -----İsmet TÜRKER 59

Genel kurulda konuşma yapan Özürlüler İdaresi Başkan vekili ve bazı delegelerin konuşmaları toplantıya renk ve bilgi kattı.

Bu genel kuruldan aslında alınacak çok ders vardı. İki başlı oynayanların hiçbir tarafa yaranamadıklarını, bir takım insanların kendi yaptıklarından utanç duyduklarını ve başlarını eğdiklerini gördüm. Birilerine yaranmak için başkalarına haksız yere çamur atanların başları eğikti, somurtuyorlardı, renkleri değişmişti.

Hakkari Sümbül Engelliler Spor Kulübü adına Genel Kurul Delegeleri olarak ben ve Kulüp Başkanı Cahit MOLLAOSMANOĞLU katıldık. Başımız dik olarak gittiğimiz genel kuruldan aynı şekilde ayrıldık. Uzun zaman görüşemediğimiz dostlarımızla görüşme ve hasret giderme imkanı bulduk.

Göreve gelen Başkan ve Yönetime hayırlı hizmetler temenni ederim.

20.11.2006 NOT : Resim : Av. Osman BULDAN
[email protected]
[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bedri Çallı Arşivi