Hakkari'de gerginlik

Hakkari'de gerginlik

Günlerdir olayların dinmediği Hakkari Merkez ve Yüksekova İlçesinde sabah biraraya gelen binlerce gösterici polisle karşı karşıya geldi.

Abdullah Öcalan'a fiziki saldırı yapıldığı gerekçesi ile sokaklara dökülen Kürtler bir çok kentte kepenkleri indirdi. Diyarbakır kepenk kapatma eylemleri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılarken, Hakkari ve Yüksekova'da biraraya gelen binlerce kişi barikat kurup ateş yaktı.

Hakkari merkez ve Yüksekova ilçelerinde birçok mahalle ve sokakta yolları trafiğe kapatan göstericiler Öcalan lehine sloganlar attı. Slogan atan gruplara çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yüksekova karıştı

Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanan kitleye güvenlik güçleri biber gazı ve tazikli su ile müdahale etti. Kepçeler de kurulan barikatları kaldırdı. Polisin müdahalesiyle arasokaklara ve mahallelere dağılan göstericiler buralarda eylemlerini sürdürüyor.

Yüksekova'nın Cumhuriyet, Yeni Mahalle, Esentepe gibi mahallelerinde toplanan göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri havaya uyarı ateşleri açtı. Göstericilerin taşlarla karşılık vermesi üzerine mahalleler savaş alanına döndü.

Gözaltı sayısı 10'u geçti

Çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 polis memuru başına isabet eden taş nedeniyle yaralandı, 10'un üzerinde gösterici de gözaltına alındı. Hafif yaralanan polis memuru Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Cengiz Topel Caddesi başta olmak üzere birçok mahallede güvenlik önlemi almaya çalışan çevik kuvvet ve jandarma ekipleri resmi kurumları güvenlik çemberine alıyor.

İlçede güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı, giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Hakkari'de gerginlik dinmiyor

Hakkari Merkez'in değişik mahallelerdeki yollarda ateş yakıp barikat kurarak polisi taşlayan göstericilere çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Hakkari'de sabah saatlerinde başlayan olaylar, şehrin değişik mahallelerinde devam ediyor. Gazi Mahallesi'nde 4 ayrı noktada taştan yapılan barikatı aşan polisleri gören göstericiler, ara sokaklara dağılarak buralarda eylemlerini sürdürdü. Bağlar ve Merzan Mahallesi yolunda taş ve ateş yakarak barikat kuran yaklaşık 50 kişilik göstericiye, polis biber gazı ile müdahale etti.

Zırhlı araçları taş yağmuruna tuttular

Bu sırada geri çekilmeyen göstericiler, barikatı aşmaya çalışan zırhlı aracı taş yağmurunu tuttu. Destek kuvvetin gelmesiyle birlikte göstericilerin barikatı aşıldı. Göstericiler daha sonra mahalle aralarında slogan atmaya devam etti. Okulların dağılışı esnasında evlerine gitmekte olan bazı öğrenciler ise olayların arasında kaldı.

Dumanların yükseldiği Hakkari semalarında göstericiler eylemlerini sürdürürken, polisin tazyikli su ile karşılık vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Şemdinli 2 gündür kepenk açmıyor

Öte yandan 2 gündür kepenklerin açılmadığı Şemdinli ilçesinde de bugün kontak kapatma eylemi de gerçekleştirildiği bildirildi.

İlçede herhangi bir gerginlik yaşanmazken güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.