Türk-Kürt çatışmasına döndü

Türk-Kürt çatışmasına döndü

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nin Altınova Beldesi'nde gençler arasında sözlü sataşmayla başlayan kavgada bir kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Altınova'da gençler arasında çıkan kavgada bir kişi öldü. 7 kişinin de yaralandığı kavgada, 23 yaşındaki Oğuz Dörtkaşdeş, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Ölen kişinin Boşnak olduğu ve olayların duyulmasının ardından Ayvalık, Sarımsaklı ve Küçükkuyu'dan beldeye Boşnakların geldiği, olayların da bunun ardından büyüdüğü iddia edildi.

Olayın beldede duyulması üzerine Kürtlere ait ev ve iş yerlerine saldırı düzenlendi. Bir Kürde ait olan ev de ateşe verilirken olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Kürtlere ait bir minibüs de tahrip edildi.

Olayların büyümesi üzerine ilçeye Balıkesir ve Ayvalık jandarma komutanlıklarından yaklaşık 200 robokop ve Emniyet Müdürlüklerinden polis takviyesi yapıldı.

Bu arada olaylara karıştığı iddia edilen Murat Aksu, Fırat Aksu, Agit Akan, Abdulrakip Aksu'nun aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Jandarmanın olayları kısmen kontrol altına aldığı belirtilirken, abluka altında bulunan 50'ye yakın Kürt jandarma araçlarına bindirilerek evlerine götürüldüğü de ifade edildi.

Kürtlerin yaşadığı mahallelerde polisin güvenlik önlemlerini arttırdığı öğrenildi.

Ajanslar