Valiye 'Newroz' Raporu

Valiye 'Newroz' Raporu

Hakkari'deki STÖ temsilcileri, siyasi parti il başkanları ve mahalle muhtarlarının, Newroz sırasında çıkan olaylarla ilgili raporu Vali'ye sundu...

Öğle saatlerinde Belediye Başkanı Kazım Kurt'un başkanlığında yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda hazırlanan rapor, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na götürüldü. Aralarında Belediye Başkanı Kazım Kurt ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu heyet, valilik toplantı salonunda bir araya geldikleri Vali Nasuhbeyoğlu'na raporu sundu.

Burada düzenlenen ve İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik'in de katıldığı toplantı da bir konuşma yapan Vali Nasuhbeyoğlu, sorunların çözümü için birlik beraberliğin şart olduğunu söyledi.

Nasuhbeyoğlu'ndan birliktelik mesajı

Bu tür huzur toplantılarını periyotlar halinde yaptıklarını kaydeden Nasuhbeyoğlu, "21 Mart tarihinden bu yana sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu sıkıntıları nasıl aşarız bunun çabası içindeyiz. Vali olarak ilin güvenliği ve huzurunu düşünme zorunluluğum var. Birbirimizi anlama yönünde sıkıntılar olabilir. Bunları aşmak için şimdi burada bir aradayız. Buradan hoşgörüyle çıkacağımıza inanıyorum. Bu gerginliği hep beraber üzerimizden atacağız. Zorlukları birlikte aşacağız. Bu toplantı, bu anlamda umarım dönüm noktası olacaktır. Ben Hakkari'yi çok seviyorum. Günde 20 saat çalışıyorum. Amacım, Hakkari'yi daha da geliştirmek ve kalkındırmaktır. Bu 20 saatimin 8 saatini güvenlik konsepti için harcıyorum. Güvenliğin ve huzurun olmadığı yerde kalkınma olmaz" diye konuştu.

"İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlara da ulaştıracağız"

Belediye Başkanı Kurt ise, 22 Mart tarihinde yaşanan olayların ardından gelişmeleri anlatmak için böyle bir toplantı yapmak istediklerini belirterek, "Sivil toplum örgütleriyle birlikte yaptığımız toplantı sonucunda olaylarla ilgili bir deklarasyon hazırladık. Bu deklarasyonu başta Vali Nasuhbeyoğlu olmak üzere, İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlara ulaştıracağız" dedi. (İha)