Polis gazetecilere saldırdı

Polis gazetecilere saldırdı

Yüksekova’da şiddet olayları artınca polis bu defa yakınlarında bulunan yerel gazetecilere saldırarak, fotoğraf makinası ve kameralarını kırdı.

Yüksekova'da şiddet olayları artınca, polis bu defa yakınlarında bulunan yerel gazetecilere saldırdı. Polis, tekme tokat dövdüğü ve hakaretlere maruz bıraktığı gazetecileri göstericilerin arasına göndermeye zorladı. Kafasından sert bir cisimle darbe alan İHA muhabiri Senar Yıldız Yüksekova devlet Hastanesinde kafa filmi çekildikten sonra müşahade altına alındı.

 

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Hamit Erkut, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Erkan Çobanoğlu, Anadolu Ajansı Muhabiri Necip Çapraz, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Senar Yıldız, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Şevket Yılmaz, Dicle Haber Ajansı Muhabiri Sami Yılmaz Hakkari'den gelen çevik kuvvet ekipleri tarafından dövülerek göstericilerin içine sürüldü.

 

Olaylar esnasında Cihan Haber Ajansı Muhabiri Şevket Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Senar Yıldız kafasından yaralanandı. Anadolu Ajansı Muhabiri Necip Çapraz'ın Fotoğraf Makinesi İha Muhabiri Senar Yıldız'ın da kamerası kırıldı.

 

"Tek suçumuz gazeteci olmak"

 

Senar Yıldız polisin şiddet ile ilgili olarak: “Biz polislerin müdahalesinden sonra görevimizi yapıyorduk. Orada bulunan çevik kuvvetin amiri pozisyonundaki güvenlik mensubu birden üstümüze saldırdı. Kısa sürede bu provakasyonla bir çok polis benim ve arkadaşlarımın üzerine geldi. Bizi göstericilerin taş yağmuruna doğru kovalamaya başladılar. İki ateş arasında kaldık Canımızı zor kurtardık. Tek suçumuz gazeteci olmak ve Yüksekovalı olmaktı.”

 

"Görev alanlarımız daraltılıyor"

 

Olaylarda dayak yiyen ve fotoğraf makinesi kırılan gazeteci Necip Çapraz ise birden çevik kuvvet komiserinin tekmesi ile sarsıldı. İlk tekme ile fotoğraf makinesi elinden yere düşüp kırılan Çapraz, “Makinemin parçalarını yerden toplarken bana sürekli hakaretlerle vurdular. Yaşanan şiddet ve gerginlik ortamında kamuoyunu aydınlatma görevi olan gazeteciye güvenlikten sorumlu devlet memurundan böyle kötü duruma düşmek üzücü. Maalesef buralarda gazeteci olarak çalışmak zor.  Görev alanlanımız da daraltılıyor.”dedi.

 

"Maskeli polisler basın kartımıza rağmen saldırdı"

 

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Hamit Erkut ise: “Bu şartlarda görev yapmak çok zor. Bir yandan yüzü maskeli polis gazeteci olduğumuzu gösteren kartımız olmasına rağmen dövüyor, gösterici taş atıyor. Ne yapacağımı bilemiyoruz.”dedi.