Gazeteciye saldırı kınandı

Gazeteciye saldırı kınandı

Hakkari merkez ve ilçelerde çalışan gazeteciler görevi başındayken iki polis tarafından tartaklanan meslektaşları Behçet Dalmaz olayını kınadı.

Önceki gün polisler tarafından tartaklandığı ileri sürülen Hakkarili gazeteci Behçet Dalmaz'ı bugün meslektaşları yalnız bırakmadı. Dalmaz'ı ziyaret eden meslektaşları ortak bir basın açıklaması yaptılar.

"Hak etmediğimiz uygulamalarla karşılaşıyoruz"

Hakkari ve ilçelerdeki gazeteciler adına basın açıklaması yapan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Hakkari Temsilcisi ve Yüksekova Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Necip Çapraz, özgür basının demokratik ve çok sesli toplumun olmasa olmazı olduğunu hatırlatarak, "Toplumun haber alma hakkının en büyük savunucuları olan gazeteciler aynı zamanda kamusal bir görev yürütmektedir. Hakkari ilimizde kamuoyunu en doğru ve en hızlı şeklide olaylardan haberdar etme görevini üstlenen gazeteciler maalesef çoğu zaman hak etmedikleri uygulamalarla karşılaşmaktadır."dedi.  

Son olarak 18 Mart 2008 günü Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen anma etkinliğini haber yapmak isteyen Doğan Haber Ajansı Hakkari Muhabiri Behçet Dalmaz'ın saldırıya uğradığını belirten Çapraz şöyle konuştu:

"Saldırıyı şiddetle kınıyoruz"

"Basın kartı yere atılmak suretiyle hem kendisine hem de mesleğine hakaret edilmiştir. Meslektaşımız vatandaşları korumakla görevli iki polis tarafından tartaklanmıştır. Sebebi ne olursa olsun bir hukuk devletinde böyle manzaralar görmek istemiyoruz. Bizler Hakkari ve ilçelerinde çalışan basın mensupları olarak Sayın Dalmaz'a yapılan bu saldırıyı tüm basın camiasına yapmış sayıyoruz. Tek amacı halka haber ulaştırmak olan gazetecilere karşı gerçekleştirilen her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz."dedi.

DHA Muhabiri Behçet Dalmaz iki gün önce gazetecilik görevini yapmaya çalıştığı sırada iki polis tarafından tartaklandığını iddia etmişti.