Köylüler toplardan şikayetçi

Köylüler toplardan şikayetçi

Şemdinli’ye bağlı, Irak sınırına sıfır noktada bulunan Tekeli köyü (Gare) sakinleri top atışları ve kara hareketi ile ilgili bir açıklama yaptılar.

Erkan Çapraz'ın haberi

Şemdinli'ye 20 kilometre mesafede ve Irak-İran sınırı üçgeninde bulunan Tekeli (Gare) köyündeki vatandaşlar sınırötesi kara harekatının bnaşladığı gün yapılan top ateşlerinin çocuklarının psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini belirttiler.

Tekeli taburunda bulunan yaklaşık 10 obüs topunun namluları Hakurk kampına çevrilmiş durumda. Köylüler, sınırötesi kara harekatının başladığı ilk günde taburdan yaklaşık 80 top atışının yapıldığını belirtti.

Top atışları ve sınırötesi operasyonlarla ilgili bir araya gelerek gazetecilere açıklamada bulunan Tekeli köyü sakinleri obüs toplarının çıkardı seslerden dolayı çocuklarının korktuğunu ve evlerinin camlarının kırıldığını belirttiler.

Bazı evlerin duvarlarında çatlakların meydana geldiğini ileri süren köylüler taburdaki obüs toplarının başka yere taşınmasını istediler. Köyünm sakinlerinden aynı zamanda Şemdinli DTP ilçe başkanı Muzaffer Akbaş, kürt sorunun yıllardır yanlış politikalar nedeniyle bitirilemediğini belirterek, “Operasyonlar, sınırötesi kara ve hava harekatları Kürt sorununun çözümüne bir fayda sağlamayacaktır. Bizler burada köyümüzün yanı başında bulunan taburdan atılan topların yarattığı savaş psikolojisiyle yaşıyoruz. Bu durumun biranönce son bulmasını istiyoruz.”dedi.