Askerler aileleriyle görüştü

Askerler aileleriyle görüştü

Dağlıca'da PKK tarafından esir alınan ve serbest bırakılmalarının ardından Van'da tutuklanan askerlerden 4'ü ailesiyle görüştü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca'da meydana gelen çatışmanın ardından esir alınan ve birliklerine dahil olduktan sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan 8 askerden 4'ünün ailesi Van'da çocuklarıyla görüştü.

Tutuklanan askerlerden Ramazan Yüce (Mardin), Fuat Başoda (Konya), İrfan Beyaz (Gaziantep) ve İlhami Demir'in (Ağrı) aileleri bugün Van'a geldi. Van Askeri Cezaevi'ndeki askerlerle görüşmek üzere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na giden aileler, çocuklarıyla görüştüler.

Tutuklanan askerlerden Konyalı er Fuat Başoda'nın babası Fehmi Salman, oğlunun tutuklandığı bilgisinin kendisine telefonla bildirildiğini belirterek oğlu ile diğer askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Mardinli Ramazan Yüce'nin annesi de oğluyla yarım saat süren bir görüşme yaptığını, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Askerlerden İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz da Gaziantep'ten Van'a gelirken Bitlis'te trafik kazası geçirdiklerini ve kaza yaptıkları araçla Van'a devam ettiklerini söyledi.

Van Barosu'nun askerlerin savunmasını yapmak üzere görevlendirdiği Avukat Ramazan Korkmaz, tutuklama kararına itiraz edeceklerini kaydetti.