Yaz dönemi spor faaliyetleri bitti

Yaz dönemi spor faaliyetleri bitti

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz dönemi spor faaliyetleri, düzenlenen pilav günü ile sona erdi.

Gençlik ve Spor İl Başkanlığı tarafından yaklaşık 2 ay önce başlatılan yaz dönemi İl Spor Merkezi faaliyetleri, akşam saatlerinde şehir stadyumunda düzenlenen törenle son buldu.

Tören öncesinde güreş altyapısında yetişen en küçük sporculardan biri olan 4 yaşındaki Muhammed Baran, antrenörü İsmail Taşçı ile gösteri maçı yaptı.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, yaklaşık 2 ay önce başlatılan yaz dönemi İl Spor Merkezi faaliyetlerinin bugün düzenledikleri pilav günü ile son bulduğunu belirterek, etkinliklere katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin yaz boyunca aldıkları eğitimi yaptıkları gösterilerle sundukları törende, kaşıkta yumurta taşıma ve koşu yarışması da düzenlendi. Sporcular, ağızlarında kaşık içerisindeki yumurtayı düşürmeden belirlenen noktaya kadar taşıyarak birinci gelmek için büyük çaba sarf etti.

Yarışmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Zuhuri Atilla Ataalp, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ve Emniyet Müdürü Cavit Çevik ile spor faaliyetleri ve pilav gününün düzenlenmesine katkıda bulunan iş adamı Erdal Sözer, Fevzi Bayer ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen'e birer teşekkür plaketi takdim etti.

Protokol üyeleri, daha sonra yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyalarını takarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Sporcularla bir süre sohbet eden Vali Nasuhbeyoğlu, 50'ye kadar ayağında top sektiren bir sporcuyu ise çeyrek altınla ödüllendireceği sözünü verdi.
Pilav, kavurma, patates ve ayran ikram edilen etkinlikte yemekten almak isteyen sporcuların uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekti. Bu arada, çoğunluğu fakir öğrencilerden oluşan bazı sporcuların törene ayaklarındaki yırtık lastik ayakkabılarıyla katıldığı gözlendi.

Tören sonrasında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Nasuhbeyoğlu, satranç, atletizm, güreş, masa tenisi, voleybol, basketbol, dağcılık, kayak, badminton, yüzme ve tenis dallarında açılan kurslara katılan bin sporcuya malzeme desteğinde bulunan iş adamları Erdal Sözer, Fevzi Bayer ve TSO Başkanı Ahmet Şen'e teşekkür etti. (iha)