Yüksekovalıların görüşü ne?

Yüksekovalıların görüşü ne?

Türk-Erdoğan görüşmesinin Yüksekova'daki yankısını Yüksekovalı vatandaşlarla konuştuk. Yüksekovalılar Yüksekova Haber'e konuştu...

Haber: Zeki Dara - Ömer Oğuz (ÖZEL)

 

Abdullah Öcalan'ın 15 Ağustosta açıklayacağı yol haritası öncesi Türkiye'de Kürt sorunun çözümüne yönelik tartışmalar gündemdeki yerini koruyor.

 

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından açıklanan 'Demokratik açılım' paketinin ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 2 yıldır beklemeye aldığı DTP görüşmesi bugün gerçekleşti.

 

Türk-Erdoğan görüşmesinin Yüksekova'daki yankısını Yüksekovalı vatandaşlarla konuştuk.

 

İşte Yüksekovalı vatandaşların görüşmeye ilişkin değerlendirmeleri:

 

Yusuf Özer:
Bizde insanız bizimde özgürlüklerimizi kullanma hakkımız var. Bu görüşmenin gerçekleşmesi çok iyi oldu. Liderlerin birbirini dinleyip anlamaları çok iyi oldu.

 

Cihan Kaya:
Erdoğan'ın başbakan sıfatıyla olmasa da AKP Genel Başkanı sıfatıyla Ahmet Türk'le görüşmesi çok iyi bir adımdır. Barış ortamı ekonomi gibi hayatın her alanını etkiliyor. Cesur adımlar atılması gerekir. Bu açılım için herkesin ve herkesimin görüşü dikkate alınmalıdır.

 

Tayyip Çapraz:
DTP'nin meclise girdiği günden beri Başbakan Ahmet Türk ile görüşmüyordu. Liderlerin görüşmüş olması oldukça olumlu. Bu girişimlerin iyi şeylere vesile olmasını istiyoruz. Tarihte ilk defa Kürt sorunun çözümü için bu aşamaya gelinmiştir.

 

Mustafa Kaya:
Tarihte ilk defa Kürt sorunun çözümü için böyle bir şans yakalandı. Bu şansın iyi değerlendirilmesi gerekir.

 

Ömer Seven:
Başbakan'ın Ahmet Türk'le görüşmüş olması olumlu bir hava estirdi. Bu havanın devam etmesi için herkesin üstüne düşeni yapması gerekir.

 

M. Emin Yağan:
Bu ülkede yaşayan bütün insanların zarar gördüğü bir sürecin bitirilmesi adına görüşmeyi oldukça olumlu karşılıyoruz. Her iki taraftan insanlar yaşamını yitirdi.

 

Ersin Keçecioğlu:
Çok olumlu bir hava esiyor. İyi şeyler olacağına dair kanaatlerin oluşmasına katkı sunacağına inanıyoruz. Kürt sorunun çözümüne katkı sunmasını temenni ediyoruz.

 

Lütfü Kayhan:
Biz Kürtlerin temennisi öteden beri barışın olmasından yanaydı. Bu görüşmenin gerçekleşmesi olumlu bir iklimin doğmasını sağlamıştır. Biz Kürtler ve Türklerin tarihi ortak yazılmıştır.

 

Birçok başarıya birlikte imza attık. Bu görüşmeye katılan taraflar samimi ise bu ateşin söneceğine inanıyoruz. Birbirimizi kandırmadan bu ülkenin bütün unsurlarını özelliklede Kürtleri kazanırsa Türkiye dünyada süper güç olur.

 

İsmet Buldan:

Uzun zamandan sonra çok iyi bir ortamın yakalandığını düşünüyorum. Başbakanla Ahmet Türk'ün görüşmesini olumlu bir adım olarak görüyoruz. Bütün vatandaşların rahatlaması adına DTP'nin ve hükümetin yaklaşımı çok önemlidir.

 

Bülent Gürdal:
Cumhuriyet'in kurulduğu tarihten bu yana çok değişik politikalar ile Kürtlere inanılması güç yaklaşımlar sergilendi. Bu görüşmeyi bir Kürt vatandaşı olarak önemsiyoruz.

 

Muhalefet sırf muhalefet yapayım diye bu olumlu ortamı bozmamalı gereken katkıyı sunmalıdır.

 

Besim Baykal:
Erdoğan ve Türk'ün görüşmesini önemsiyoruz. Ancak burada Erdoğan'ın samimi davranmasını bekliyoruz.

 

Yetkililerin hiçbir perdenin arkasına sığınmadan bu sorunun çözümü için üstüne düşenleri yerine getirmesi gerekir.

 

PKK'li de olsa, askerde poliste olsa bütün insanların yaşam hakkı var ve bu hak kutsaldır.

 

Çok hassas bir süreçten geçiyoruz bu süreci herkesimin en iyi şekilde değerlendirmesi gerekir.

 

Zehra İren:

Türk ve kürt halkının arasına savaş düşmese iyi olur. Bu görüşme umarım barışa vesile olur.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.