Zeydan, ROJ'a konuştu

Zeydan, ROJ'a konuştu

AKP Hakkari Milletvekili Rustem Zeydan, ROJ TV'deki Roj Aktüel programına katılarak gündem ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu.

Necip Çapraz - YUKSEKOVA HABER (ÖZEL)

AKP Hakkari Milletvekili Rustem Zeydan bu gün Roj Tv'nin Roj Aktüel adlı programına konuk oldu.

Zeydan, Öcalan'ın yol haritası, Kürt sorunun demokratik çözümü, AKP'nin Kürt sorununa bakış açısı, DTP'nin Kürt sorunun çözümündeki rolü ve Derecik'te 12 kişinin cesetlerinin bulunması için Derecik taburunda başlayan kazı çalışması ile ilgili görüşlerini açıkladı.

İşte o açıklamalar:

Kürt sorunun demokrasi içinde çözümü ile ilgili bir yol haritası tartışılıyor, gözler Ankara'da. “ Cumhurbaşkanı iyi şeyler olacak diyor” sorusu üzerine

 

“KÜRT SORUNU KAYGI VERECEK BOYUTA ULAŞTI”

 

Zeydan "Bölgede olağan dışı yaşanan durum ülkenin her tarafını, Kürt coğrafyasını etkilemektedir.300 milyar dolara mal olan bir sorundur. İnsan hayatı parayla ölçülmeyecek bir değerdedir. Bu sorun 30 yıldır devam eden bir sorundur, kaygı verecek boyuta ulaşmıştır. Çok kan ve gözyaşı döküldü. Artık bu son bulmalıdır. Herkes üstüne düşeni yapmalıdır. Ak Parti bu sorunu çözmeyi hedeflemiş ve çözecektir de." dedi.

 

 - AKP bu sorunu çözeceğini söylüyor, Türkiye'nin her çevresinden de sorunun çözümü iççin Akp'ye çağrı yapılıyor ancak somut bir adım yok. Başbakan DTP genel başkanı ile görüşmüyor.

 

“KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN DTP ÖNEMLİ BİR PARTNERDİR”

 

Demokratik bir adımdan söz ediyorsak DTP bölgenin ve sorunun en önemli partneridir. Bu partiyle oturup sorunu çözmek lazım. Demokratik bir hayat içinde partiler dinlenmeldir. Sayın Başbakanımızın DTP'yi muhatap alması çok iyi bir hava yaratacaktır. Bu iş partiler üstü, ulusal ve uluslararası bir sorundur. Sayın Başbakanımızın her soruna yakın ilgisi olduğunu bilen bir insanım. Ülkenin her köşesinde oy alana Ak Parti bu sorunu çözebilir.

 

- Önümüzdeki günlerde Öcalan'ın çizeceği yol haritası gündeme gelecek. AKP'nin yol haritası var mı?

 

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIM

 

Ben hükümetin üyesi değilim, partinin bir milletvekiliyim. Bence her iletişim kanalı açık olmalıdır. Bende buna katkı sunmaya hazırım. Bu sorunun en hassas ilinin vekiliyim. Bu millet adına, ülke adına her türlü sorumluluğu almaya hazırım.

 

- Derecik'teki kazı için sonuna kadar arkasında duracak mısınız?

 

“DERECİK'TEKİ KAZI İŞİ AYDINLIĞA KAVUŞMALIDIR”

 

Şemdinli'nin Derecik taburunda böyle bir iddia varsa Van Cumhuriyet savcılığı kazı için karar almışsa bu olay aydınlığa kavuşmalıdır. Eğer hükümetimiz her türlü karanlık olayın karşısında durmamış olsaydı, bu gün bu tür olayların aydınlatılması gündeme gelmezdi. Partimizin kuruluş misyonu aydınlığa açık, karanlığa kapalı bir duruş sergilemektedir. Bu olmazsa çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek oluşturamayız. Hükümet ülkenin karanlık geçmişinin aydınlatılması için çalışıyor.

 

- Öcalan'ın açıklayacağı yol haritası gündemde ve DTP Öcalan'ın muhatap alınması için bir yol haritası belirledi

 

“KİM OLURSA OLSUN MASAYA BUYUR EDİLMELİDİR”

 

Kritik bir süreçten geçiyoruz. TBMM'deki tüm partilerde bu soruna eğilmelidir. Kim olursa olsun bu sorunun çözümü için masaya buyur edilmelidir. Bana göre Kürt sorunun çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir.DTP'de bunun için çok önemli bir partnerdir.Daha fazla geç kalınmamalı,bizim sıkıntımız bu..