Heyetler olay yerinde

Heyetler olay yerinde

İran topçu birliklerinin Yüksekova'nın Esendere Beldesi'ne bağlı Sarıyıldız (Kokep) mahallesi'ne sabah saatlerinde yapılan topçu ateşinden sonra ...

Zeki Dara ve Ömer Oğuz'un Haberi:

 

İran topçu birliklerinin Yüksekova'nın Esendere Beldesi'ne bağlı Sarı Yıldız (Kokep) mahallesi'ne sabah saatlerinde yapılan topçu ateşinden sonra DTP heyeti ve sivil toplum örgütü temsilcileri Sarı Yıldız Köyünde incelemelerde bulundu.

 

 

Öğleden sonra Sarıyıldız Köy'üne gelen heyette Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkan Vekili Tacettin Sefalı, DTP Yüksekova İlçe Başkanı Arif Karay, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan ve Yüksekova Belediye Meclis Üyeleri yer aldı.

 

ÇOCUKLAR, KADINLAR KORKU İÇİNDEYDİ

 

Sarıyıldız köyüne yapılan havan saldırısından sonra olay yerine gelen heyet adına bir açıklama yapan DTP Yüksekova İlçe Başkanı Arif Karay, “Köye geldiğimizde köy tamamen boşaltılmıştı. Köyde hiç kimse yoktu. Basınla beraber köye doğru gittiğimizde kadınların ve çocukların yaya bir şekilde yollarda olduğunu gördük. Çocuklar kadınlar korku içindeydi. Bu çok önemli bir olaydır. Askeri yetkililer inceleme yaparken köye yine havanla saldırı yapıldı. Hatta askerler hemen siper aldı. Onlar bile bire bir olaya şahit oldular. Aralarında ne gibi ittifaklar, çalışmalar var bilemiyoruz ama bu olay kimseye bir yarar getirmeyecektir. Köylüler mağdur durumda. Askerlerden biri “eğer havan mermisi bir milim daha yukarı atılmış olsaydı direk köye düşecekti.”dedi. Havan mermisi köye düşmüş olsaydı birçok kişi hayatını kaybedebilirdi. Şans eseri kimse yara almadı ama bu olay bir katliam girişimidir.”dedi.

 

İRAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA YALAN

 

Perişan durumda olduklarını vurgulayan Sarıyıldız Köyü sakini Mustafa Büyüksu ise, “Köyümüzü boşaltmak zorunda kaldık. Şimdi köyümüze geri geldik ama bizim can güvenliğimiz yok. Atılan havan topları köyümüzün çok yakınına düştü. Valilik açıklamada köyün boşaltmadığını belirtti ama köye gelen bir albay köyde güvenliğin olmadığını ve albayın emri üzerine köyden çıkmak zorunda kaldık. İran tarafından yapılan açıklama tamamıyla yalandır bizim köyümüze kimse gelmedi. Bizim ve askeriyenin haberi yok. Bizim köyden Sıro Mıntıkasına kadar olan bölge askeriyenin kontrolündedir.”dedi.

 

DEVLET, VATANDAŞINA KARŞI DUYARLILIĞINI GÖSTERMELİ

 

Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ise yaptığı açıklamada olayın incelenmesi için Ankara'dan derhal bir heyetin olay yerine gelmesi gerektiğini belirterek, “Devlet, vatandaşına karşı olan duyarlılığını göstermelidir.”dedi.