9 kişiden 4'ü tutuklandı

9 kişiden 4'ü tutuklandı

15 Şubat nedeniyle Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 5'i çocuk 9 kişiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 10'uncu yıldönümünde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 1 çocuk yaralanmış, 5'i çocuk 9 kişi de gözaltına alınmıştı.

İLGİLİ LİNKLER 

Hakkari Merkez'de çıkan olayların görüntüleri

 Yüksekova ilçesinde çıkan olayların görüntüleri

 15 Şubat Gerginliği Fotoğraf Galerisi

Gözaltına alınanlardan yaşları 18'in altında bulunan 5 çocuk serbest bırakılırken; İdris Şedal, Şemsettin Uce, Cigerhun Işık ve Abdurrahman İnan çıkarıldıkları mahkemece "Örgüt Propagandası Yapmak" gerekçesiyle tutuklanarak Hakkari Cezaevine gönderildi.

HAKKARİ'DE 11 POLİS YARALANDI

Öte yandan İHA'nın haberine göre, Hakkari merkezde çıkan olaylarda ise 11 polis yaralanırken, 25 polis aracının ise zarar gördüğü belirtildi.

Önceki gün kepenk ve kontak kapatma eyleminin ardında mahalle yollarında barikat kurarak slogan atan göstericiler tarafından atılan taşlardan 11 polis yaralanırken, 25 emniyet aracı ise hasar gördü.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, çıkan olaylarda 1'i başkomiser olmak üzere 11 polisin yaralandığını ve 25 polis aracının ise hasar gördüğünü belirtti.