Erdoğan Hakkari'de konuştu

Erdoğan Hakkari'de konuştu

Yüksekova ilçesindeki toplu açılış töreni ardından Hakkari il merkezine geçen Erdoğan ve beraberindeki Bakanlar AKP Merkez ilçe kongresine katıldı.

Yüksekova ilçesindeki toplu açılış töreni ardından Hakkari il merkezine geçen Erdoğan ve beraberindeki Bakanları taşıyan polis helikopteri Fatih Kışlası'na indi. Buradan karayolu ile Hastane Caddesi yolu üzerindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonuna gelen Erdoğan, Konak Caddesi üzerinde aracından inip çocuklara hediyeler dağıttı.

Milletin efendisi olarak değil tam aksine millete hizmetkar olmak için çıktıklarını anlatan Erdoğan, demokrasinin çağdaş standartlarını Türkiye'nin 80 ili ile birlikte Hakkari'ye de taşımanın gayreti içerisinde olduklarını anlattı.

"Tarih bizi birbirimize kardeş yapmış"

Ülke insanlarının binlerce yıl boyunca bu topraklarda bir ve beraber yaşadığını anlatan Erdoğan, "Selahaddin Eyyübi'nin ordusunda bir ve beraber savaştık, Alpaslan'ın ordusunda Malazgirt'te Anadolu'nun kapılarını birlikte açtık. Yemen'i birlikte savunduk, Hicaz'ı birlikte savunduk. Balkanları, Kafkasya'yı birlikte savunduk. Çanakkale'de Bingöl'de, Bitlis'te, Sakarya'da birlikte vatanımızı savunduk. Tarih bizi birbirimize dost değil, komşu değil, ahbap değil kardeş yapmış, kader ortağı yapmış, ayrılmaz bir bütünün parçaları yapmış. Aramıza nifak sokmaya çalışanların göremediği bu. Aramıza düşmanlık tohumu ekmeye çalışanların göremedikleri bu."dedi.

"Belediyeler arasında ayrım yapmıyoruz"

Belediyeler arasında ayırım yapmadıklarını belirten Erdoğan: "Ödenekler noktasında bir ayırımı kabul etmiyoruz. Yani Hakkari ile farklı bir siyasi partinin belediyesi varsa asla eğer söyleniyorsa yalandır. Burası da hak ettiği parayı ödeneği aynen her ay alıyor. Bunu da böyle bilin. Kesinlikle eğer 'Almıyoruz' diyorlarsa, 'Hükümet bize para vermiyor' diyorlarsa yalan söylüyorlar. Bunu da açıkça söylüyorum. Bakın şuan da son belediye gelirleri kanununda yüzde 97'ye kadar gelir artışı vardır. Haberiniz olsun. Ve bu artışla bunu size hizmet olarak yansıtmıyorlar. Şimdi siz şu soruyu soracaksınız 'Acaba bu paralar hizmet olarak buraya yansıtılmıyorsa nereye gidiyor?' Bunu sorun bu para nereye gidiyor. 1 milyar üzerinde aylık geliri olan bir belediye acaba bu parayı nereye harcıyor? Ve bu sorunun cevabını arayın."dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından Ak Parti Hakkari Milletvekilleri Abdulmuttalip Özbek ve Rüstem Zeydan Başbakan Erdoğan'a üzerinde ismi yazan bir yöresel kilim hediye etti.

Salondan yeni yaptırılan Hakkari Devlet Hastanesi'ne geçen Erdoğan, burada hasta ve yakınları ile görüştü, sohbet etti. Daha sonra Hakkari Valiliği'ne geçen Erdoğan, ilerleyen saatlerde Fatih Kışlası'na geçip helikopterle Van'a döndü.