Yüksekova'da gerginlik - 02-11-2008

Yüksekova'da gerginlik - 02-11-2008

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksekova’ya gelişini protesto etmek için toplanan göstericilerle polis arasında gerginlik çıktı.

Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan DTP ilçe binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen kitleye polis müdahale etti.

 

Bunun üzerine göstericiler ateş yakarak slogan attı. Güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Göstericiler 'Katil Erdoğan' sloganları attı. Gösteriler ara sokaklarda ve mahallelerde akşam saatlerine kadar devam etti.

 

2 kişi yaralandı, çok sayıda göz altı var

 

Yüksekova'da bu gün yaşanan kepenk ve kontak kapatma  eylemleri sürerken ilçede gün boyu helikpter trafiği durmadı. Başbakan ilçeden ayrıldıktan sonra Yeni Mahalle'de ateş yakan göstericilere kobra helikopterinden gaz bombası atıldı. Yüksekova'da akşam saatlerine kadar devam eden gerginlikte 2 gösterici yaralandı, çok sayıda göz altı var.

 

Ev baskınları

 

Çevre illedende takviye edilen çevik kuvvet polisleri ile göstericiler arasında bir çok mahalle ve ara sokakta kovalamaca yaşandı. Bu arada polislerin Belediye Başkanı Salih Yıldız'ın evinin bahçesi olmak üzere bir çok eve baskın yaptıkları bildirildi.

 

Bu arada Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Mezarlık mahallesinde bulunan evine gaz bombası atıldığını balkonda bulunan çocuklarının ve kendisinin uzun süre biber gazından etkilendiklerini belirtti.

 

İlçede karanlığın basmasıyla beraber eylemler büyük ölçüde sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.