AKP binasında patlama

AKP binasında patlama

Hakkari Merkezde bulunan AKP İl binasına bombalı saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlamada ilk belirlemere göre 6 kişi yaralandı...

Namık Erdoğan Caddesi'ndeki AKP İl Başkanlığı binasında patlama oldu. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. 

Patlamada Parti Üyesi Cavit Demirel, güvenlikten sorumlu Mustafa Tan ve Şevket Aşkan isimli bir esnafın yaralandığı belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların da camları kırılırken bazı araçlarda hasar oluştu. AK Parti İl Başkanlığının arka duvarı da yıkıldı.

Patlamannı hemen ardından bina yakınındaki dershanede bulunan öğrenciler de binanın arka kapısından dışarı çıkarıldı.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, saat 14.00 sıralarında meydana gelen patlamada 6 kişinin yaralandığını söyledi. Nasuhbeyoğlu, patlama ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, yaralanan 5 kişinin ayakta tedavi edildikten sonra taburcu olduğunu, 1 kişinin ise müşahade altına alındığını bildirdi.

Öte yandan, AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ile AK Parti İl Başkanı Osman Kızılban,olay yerinde incelemede bulundu.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri caddeye trafiğe kapatırken İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanı ekipler tarafından binada başka bir bombanın olabileceği şüphesi ile binanın çevresine kimse yanaştırılmadı. Olay yerinde incelemede bulunan Hakkari İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ise, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.