Zap’a düşen çocuk bulunamadı

Zap’a düşen çocuk bulunamadı

Hakkari’de topunun peşinden koşarken Zap'a düşen Minik Hamza 24 saat geçmesine rağmen bulunamadı. Köylüler ve ekiplerin seferber olduğu arama çalışmaları 30 kilometrelik alanda devam ediyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’ye 20 kilometre uzakta bulunan Kırıkdağ Köyü’ndeki Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Hamza Adıyaman dün kaybolan topunun peşinden giderken Zap Suyu’na kapılıp kaybolmuştu. 

Minik Hamza Adıyaman’ı bulmak için dün başlatılan ancak sonuç alınamayan arama çalışmaları bugün sabahın erken saatlerinden itibaren tekrar başlatıldı.

Çevredeki köy sakinleri, AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri ile jandarmanın katıldığı arama çalışması 24 saat geçmesine rağmen sonuç vermedi. Suyun kenarındaki ağaçlar ile kaya parçalarının arasında dallar ile yapılan arama çalışmaları devam ediyor.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat da Kırıkdağ’daki Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu’na gelerek olay ile ilgili bilgi aldı.

Vali Canbolat şunları söyledi: "AFAD, Jandarma ve vatandaşlar tarafından oluşturulan ekiplerle arama çalışmaları devam ediyor. Ankara Jandarma Genel komutanlığından da ekip istedik. Ayrıca Van Emniyetinden dalgıç ekipleri de bölgeye ulaşınca arama çalışmalarına başlayacaklar. İnşallah çocuğumuza ulaşana kadar gerekli aramaları yapacağız” 

Köy sakinlerinden Memet Adıyaman ise, dün okul bahçesinde topunun peşinden koşan bir çocuğun Zap Suyu'na düştüğünü belirterek dünden beri arama çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

4-276.jpg

1-20160310152135.jpg

2-797.jpg

3-529.jpg

5-163.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.