Zafer işaretine 'propagangada' cezası!

Zafer işaretine 'propagangada' cezası!

Batman’da 2014’te Kobani protestolarında gözaltına alınan ve zafer işareti yaptığı tespit edilen C.S hakkında polisin suç duyurusu üzerine 2 yıl sonra “örgüt propagandası yapmak” suçundan dava açıldı.

Savcı beraat isterken, mahkeme C.S’ye 1 yıl hapis cezası verdi ve cezayı erteledi. Avukat Hatice Demir, zafer işaretinin evrensel bir barış ve zafer simgesi olduğunu vurgulayarak, “Savunmamızda Türkiye’de herhangi bir yasa dışı örgütün sembolü olmadığını ifade ettik. Kanunda zafer işareti yapmak örgüt propagandasının unsuru olarak kabul edilmemiştir. Yani kanunda tanımlanmayan bir işarete/ suça ceza verilmiş oldu” dedi.

T24’ten Veysi Polat’ın haberine göre suç duyurusu metninde “Şüphelinin eylem sırasında zafer işareti yaparak içinde bulunduğu ortam itibariyle örgütünün propagandasını yaptığı kanaati oluştuğu” ifadelerine yer verildi.

İddianamede, TCK’nın 3713 Sayılı 7/2, 5237 Sayılı TCK’nın 53 ve 58’nci maddeleri uyarınca hakkında hapis cezası istenen C.S., 4 Mart 2016 tarihinde görülen ilk duruşmada üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi. Savcı da C.S. hakkında  "örgüt propagandası yapmak” suçundan cezalandırılması amacıyla kamu davası açılmış ise de; sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat istedi. Mahkeme heyeti ise “örgüt propagandası yaptığı” kanaatine vararak, C.S’ye sanığa 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen cezanın hükmünün geri bırakılmasını da kararlaştırdı.

Demir “Karara itiraz ettik, bütün başvuru yollarını kullanacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.