YÜTSO: Uyuyan devi uyandırdık

YÜTSO: Uyuyan devi uyandırdık

1 Haziran 2013’te yapılan seçimde yönetimi devralan yeni Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, seçimlerden bu yana yaptıkları faaliyetleri ve planladıkları faaliyetleri anlattılar.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Salih Özdemir’le yönetimi devraldıkları Haziran 2013 tarihinden beri neler yaptıklarını, amaçlarının ve hedeflerinin neler olduğunu konuştuk.

Henüz 10 ayını tamamlayan yeni yönetim olarak faaliyetlerine, ‘kuruma haiz kurumsal kimliğini kazandırmakla’ başladıklarını belirten Özdemir; “Devraldığımız görevde şiarımız; yenilik, ileriye dönük işler ve arkamıza bakmadan yolumuza sağlam adımlarla devam etmektir. Üye memnuniyeti önceliğinden yola çıkarak, üyelerimizin kısa sürede daha iyi hizmet almaları için birimlerin oluşturulması ve nitelikli çalışanlarımızla, birimler arası koordinasyonu da oluşturup hizmetlerimizi verdik ve vermeye devam ediyoruz” dedi.

yutso5-001.jpg

‘UYUYAN DEVİ UYANDIRDIK’

10 aylık sürede kurumda birçok ilke imza attıklarını dile getiren Özdemir; “5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve ilgili yönetmelikleriyle, gerek Yönetim Kurulu Toplantılarımız olsun, gerek Meclis Toplantılarımız olsun, oluşturduğumuz Hesap İnceleme Komisyonumuz ve Yüksekova’da bir ilk olan Meslek Komite Toplantılarımızla, Yüksekova ve Şemdinli’deki uyuyan devleri uyandırdık bir nevi” dedi.

Şeffaf bir yönetim olduklarının altını çizen Özdemir, bundan dolayı ‘yaptıkları her işlemin altına imzalarını attıklarını ve bunu da oluşturdukları komisyonlara tescil ettirdiklerini’ ifade ederken, hazırladıkları raporlarla; ‘YÜTSO’nun kurumsal kimliğini hak eden bir kurum olmasına büyük önem verdiklerini’ ve bunu da başarmış olduklarını belirtti.

MESLEK KOMİTELERİ İLE DÜZENLİ TOPLANTILAR

yutso3-001.jpg

Oda meslek komiteleriyle toplantılar yapmaya başladıklarını belirten Özdemir, her gün farklı bir sektörün temsilcileri ve meslek erbapları ile görüştüklerini, her komitenin komite başkanları ve komite üyelerine yaptıkları faaliyetler hakkında slayt sunumları yapıp daha sonra da sektörlerindeki sorunları masaya yatırdıklarını söyleyerek; “Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, ulusal ve uluslararası oluşumların önemli ve etkin bir parçası olacak ise, bunun arkasında çok sesliliğin temeli olan ve bu güçten hareket eden Meslek Komiteleri olacaktır. Bu sebeple biz her ay komite toplantılarının yapılmasına öncelik ve önem vereceğiz. Bu sayede, farklı komitelerin sıkıntılarına birlikte çözüm yolu bulup, farklı fikir ve düşüncelerin de çalışmalarımıza ışık tutması için değerlendirmeler yapacağız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, “Birlikten kuvvet doğar” ilkesini şiar edinip, bu uğurda bizim için her üyenin her komitenin görüş ve önerisine büyük önem vereceğiz. Ticaret ve Sanayi Odamızı, sadece evrak veren ya da aidat toplayan “ilkel” tabirinden arındırıp, hak ettiği kurumsal değerini vermek için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Ve ilerleyen aylarda toplu komite toplantıları yapıp, sektörlerin birbirleriyle görüşme imkanı bulmalarını sağlayacağız” dedi. 

yutso2-001.jpg

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı üyelerin yüzde 80’ine ulaşarak üyelerin istek ve şikayetlerini dinlediklerini, onlara kendilerini anlattıklarını belirten Özdemir amaçlarının Odaya kayıtlı bütün üyelerine ulaşıp kurumlarını anlatmak ve onların sıkıntılarını dinlemek olduğunu ifade ederek şunları belirtti; “Üyelerimize hizmette sınır tanımadığımız için, odaya kayıt aşamasında birimler arası iletişim ile, üyenin oda kimliğini almasına ve geç kalınmış da olsa kullandığımız antetli kağıdına kadar geçen sürede, üyenin yüzünde oluşan büyük tebessüme şahit olduk. Kurumda mobil pos kullanımına geçtik. Bu sayede aidat dönemlerinde üyelerimizin ayağına hizmeti götürüp, zamanında aidat tahsili yapmak ve üyelerimizi oluşacak gecikmelere maruz bırakmamak düşüncesindeyiz.”

‘ŞEMDİNLİ HALK BANKASI ŞUBESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Ankara ve Diyarbakır’da çeşitli temaslarda bulunarak Şemdinli’de Halk Bankası’nın açılması için yaptıkları çalışmaların Yüksekova'da yaşanan ‘üzücü olaylarla’ sekteye uğradığını ifade eden Özdemir şubenin kurulması için, çabaları ve görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti. 

Yapımına başlanan ancak bitirilemeyen yeni hizmet binaları ile ilgili de bilgi veren Özdemir yarım kalan resmi işlemleri tamamlama aşamasına geldiklerini ve bu yıl içerisinde binanın yapımını tamamlayıp, üyelerine burada daha kaliteli hizmet sunmak istediklerini belirtti.

“Teknolojinin ilerlemesiyle ve çağın gereklerine uygun, hizmetlerin takibini daha sağlam ve kaliteli almak ve vermek adına, zaman zaman oluşan yoğunluklardan dolayı çeşitli birimlerimize teknik destek istediğimiz gibi, bizden destek isteyen çevre odalara da personel desteği verdik” diyen Özdemir sınır kapıları için yaptıkları çalışmaların ‘meyvelerini almaya başladıklarını’ ifade ederek Derecik ve Umurlu Sınır Kapları için yurttaşların “İdari Mektup İzni” ile Federal Kürdistan’a seyahat edebileceklerini daha önce açıkladıklarını hatırlattı.

Kurumun işleyişini sağlamlaştırdıklarını ve ‘özeleştiri’ verme zamanlarının geldiğini de belirten Özdemir “Yönetim olarak nerdeyiz ve ne yapmamız gerektiğini sorgulamak için ‘Üye Memnuniyet Anketleri’ düzenledik. Böylece üyemizin, işleminin tamamlanmasını beklerken anketimize katılmasını sağladık. Üye iletişim bilgilerini bu sayede güncelleme fırsatı da bulduk” dedi.

Van Ticaret Borsası ile “Kardeş Oda Protokolü” imzaladıklarını hatırlatan Özdemir bu sayede üyelerinin en ufak bir işlem için bile Van’a gidip gelmelerine gerek kalmadığını ve işlemlerini kendi kurumları bünyesinde yürütmesine olanak verdiklerini söyledi.

Yüksekova ve Şemdinli halkının hak ettiği hizmeti vermek için ‘yollarına devam edeceklerini’ ifade eden Özdemir önümüzdeki dönemde üyelerine yurttaşlara kendilerini daha iyi anlatmak için bütün faaliyetlerini basınla paylaşacaklarını ve saygı çerçevesinde bütün eleştirilere açık olduklarını belirtti.

yutso4-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum