Yurt dışı üretici fiyat endeksinde artış yaşandı

Yurt dışı üretici fiyat endeksinde artış yaşandı

TÜİK, Ocak ayının Yurtdışı üretici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 1,55 arttı.

Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,55 artış gösterdi. Geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 1,55 artış olurken, 2015 yılının aynı ayına göre de yüzde 14,32 artış gösterdi ve böylece toplam on iki aylık ortalamaya göre yüzde 9,25'lik bir artış meydan getirdi. 

Sanayide artış meydana geldi 

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimlerinde de artış meydan geldi. Bu artışlar madencilik sektöründe yüzde 1,21 olurken, taşocakçılığı sektöründe ise yüzde 1,56'lık bir artış olarak gerçekleşti. 

En fazla artış oranı elektronik sektöründe 

TÜİK verilerine göre, bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler ise bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler olurken, temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, deri ve ilgili ürünlerin alt sektörleri de artış gösteren alanlar oldu. Sektörlere göre artışlar söyle: bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler yüzde 4,81, temel eczacılık ürünleri müstahzarları yüzde 3,48 ve ilgili ürünlerin alt sektörleri yüzde 3,07.

Petrol ve gerçek gıda ürünleri oranında azalma medyana geldi

Buna karşılık kök ve rafine petrol ürünleri ve gerçek gıda ürünlerinde ise yüzde 1,61 oranında da azalış meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.