Yunanistan'da grev hayatı felç edecek

Yunanistan'da grev hayatı felç edecek

Sosyal sigortalarla ilgili kanun tasarısına karşı çıkan sendikalar sabah saat 11.00'de Klathmonos Meydanı'nda, Komünist Partisi'nin kolu olan PAME saat 10.30'da Omonoia Meydanı'nda, küçük sanayici ve tüccarlar ise aynı saatte Mitropoleos'da toplanacak.

Bugünkü greve özel sektörde çalışan doktorlar, eczacılar, diş doktorları ve fizyoterapistler de katılıyor.

Aynı zamanda avukatlar Pazartesi gününe, noterler Cuma gününe kadar işlerine gitmeyecek. Bu arada 24 saat boyunca ülkenin tüm benzin istasyonları kapalı olacak. Gemiler de limanlarda bağlı kalacak. Taksi şoförleri de greve giriyor. Olympic Air'de çalışanların ilan ettiği dört saatlik grev yüzünden birçok uçuş iptal oldu.

Metro, tren ve tramda çalışanlar, göstericilerin merkeze inebilmeleri için saat 10.00'dan 15.00'e kadar işlerine gidecek. 

İşçiler Sendikası YSEE yaptığı açıklamada "Üçüncü ve en sert memoranduma, bizlere sorulmadan bugünü ve yarını yıkan kararlara karşıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.