Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu

Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu

Yunan polis ve itfaiye ekipleri, Pieria Ori dağlarında kaybolduğundan şüphelenilen 12 Türk turist için alarm verdi.

Katerini itfaiyesinden yapılan açıklamaya göre, Türk vatandaşı olduğunu söyleyen bir kişi, Cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattı 122’i arayarak, “12 kişi olduklarını ve yerleşim merkezinden uzak dağlık bir bölgede kaybolduklarını” söyledi.

Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, arama Kuzey Amerika numaralı bir cep telefonundan yapıldı. Numara geri arandığında ise cevap verilmedi.

Cep telefonu sinyalinin Katerini şehrinin 20 kilometre kuzeybatısındaki kayak merkezi Elatohori’nin de bulunduğu Pieria Ori dağlarında; Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık bir noktadan geldiği anlaşıldı. Ancak bölgeye yakınlığı nedeniyle, cep telefonu ile aramanın Bulgaristan’dan da yapılmış olabileceği belirtildi.   

Polis ile itfaiyenin yanı sıra üç köyün sakinlerinin de katıldığı arama çalışmaları bugün öğle saatlerine kadar bir sonuç vermedi.  Öğleden sonra arama çalışmalara bir helikopter de katıldı.

ACİL YARDIM HATTINA GÖNDERİLEN MESAJ:

"TÜRK, BULGAR, 12 KİŞİ... İMDAT"

 Yunanistan’da 12 Türk dağcının kaybolduğuna ilişkin haber, Dışişleri Bakanlığı’nı da harekete geçirirken; Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Hürriyet’e, şu bilgiyi verdi:

“Yunan telekom şirketi OTE’den, önüme biraz önce şu bilgi geldi. Dün sabah saat 10.00’da Yunan acil yardım hattına düşen 'bizi kurtarın' mesajı Edirne’nin tam karşısındaki Meriç bölgesinden gelmiş. Dolayısıyla kayıp yeri söylenen Pieria Ori dağ bölgesi değil. Yunan telekomuna aynen şu imdat çağrısı yapılmış; ‘Türk, Bulgar, 12 kişi imdat.’ Bundan dolayı belki de kayıp çağrısı Bulgaristan tarafından da gelmiş olabilir. Çünkü verilen bilgi 30 kilometrelik alanı kapsıyor. Üç helikopter ile Pieria Ori dağı civarında arama yapıldı, bir sonuca varılmış değil. Başkonsolosluğumuza da ‘biz kaybolduk’ diye gelmiş herhangi bir mesaj yok. Olayı yakından takip ediyoruz.” HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.