Yunanistan’a kaçan askerler: Laik Kemalistleriz

Yunanistan’a kaçan askerler: Laik Kemalistleriz

Darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan’a kaçan askerler Times gazetesine yaptıkları açıklamada, ’emirle gönderildikleri görev sırasında darbe girişiminden haberlerinin olmadığını’ savunarak, ‘ordudaki laik Kemalistler’ olduklarını söylediler.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’a kaçan askerler, Britanya’da yayınlanan Times gazetesine konuştu.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, askerler, kendilerini ‘ordudaki her tür İslamcı kontrole karşı çıkan laik Kemalistler’ diye tanımladı ve tanınan günah keçilerine dönmekten korktuklarını ifade etti.

Suçlu olmadıklarını ve suçlu gibi muamele görmemeleri gerektiğini savunan askerler, “Bizi neyin beklediğini biliyoruz. Türkiye’de ne olduğunu biliyoruz. İşkence göreceğiz” dedi.

“Yaşananları iPad’den öğrendik”

Adını açıklamayan bir başka askerse darbe girişimiyle ilgili gazeteye şunları söyledi:

“İstanbul’da bir yere uçmamız ve bazı yaralı askerleri toplamaya yardım etmemiz emredildi. Ancak buraya vardığımızda polis tarafından yoğun ateş altına alındık.

“Ormanlık alandaki güvenli bir yere ininceye kadar ne olduğunu bilmiyorduk ve haberleri kontrol etmek için bir iPad çıkarttık. Ne olduğunu anladığımızda kaçışımız bir ölüm kalım meselesi haline gelmişti.”

“Yunanistan’ın iade konusundaki hevesi azaldı”

Times haberde, Yunanistan’ın başlangıçta askerlerin iadesi konusunda hevesli olduğunu ancak darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerle asker ve memurların tasfiye edilmeye başlamasının ardından bu hevesin azaldığı yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.