Yunanistan Türkiye'ye göçmen iadelerini durdurdu

Yunanistan Türkiye'ye göçmen iadelerini durdurdu

Pazartesi günü Türkiye'ye 202 göçmen göndererek Brüksel ve Ankara arasındaki göçmen krizi anlaşmasını fiilen yürürlüğe sokan Yunanistan, yeni iade seferlerine ara verdiğini açıkladı.

Bu hafta içerisinde yüzlerce göçmenin daha Yunanistan'ın Midilli ve Sakiz adalarından Türkiye'ye gönderilmesi planlanıyordu.

Ancak sadece bu hafta içerisinde Yunan adalarına ulaşan göçmenlerin sayısının Türkiye'ye gönderilenlerin sayısını aştığı belirtildi.

Birlşemiş Milletler (BM) sadece Pazartesi günü Yunan adalarına 220 göçmenin ulaştığını açıkladı.

Yunanistan'daki binlerce göçmenin geçtiğimiz hafta sonu bir anda toplu olarak iltica başvurusunda bulunması da iade edilebilecek göçmen sayısının hızla azalmasına yol açmış durumda.

AB - Türkiye anlaşması uyarınca 20 Mart'tan itibaren Yunanistan'a ayak basan her bir göçmen, iltica başvurusu yapmaması durumunda Türkiye'ye iade edilecek. Anlaşmaya Suriyeli mültecilerin iadesi de dahil edilmişti.

AB ise Türkiye'ye iade edilen her bir Suriyeli karşılığında, Türkiye'deki mülteci kamplarından bir Suriyeliyi kabul etme sözü vermişti.

Pazartesi günü Türkiye'ye gönderilen 202 göçmenin hiçbirisinin iltica başvurusu yapmadığı açıklanmıştı.

Ancak BM yetkilileri Dikili'ye gönderilenlerin 13'ünün iltica başvurusu talebini ilettiklerini, fakat yetkililerin bu taleplere dikkate almadığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.