Yunanistan sınırını Hollanda koruyacak

Yunanistan sınırını Hollanda koruyacak

Türkiye ve Akdeniz üzerinden Avrupa Birliği'ne (AB) yönelen mülteci akınına karşı Yunanistan sınırı, Hollanda askerleri tarafından korunacak.

Hollanda, sınır güvenliğine yardımcı olmaları amacıyla Yunanistan'ın Sakız (Chios) adasına bir sınır güvenlik timi gönderiyor.

Kraliyet Özel Birlikleri ile sahil güvenliğin de yer aldığı tim ay sonunda göreve başlayacak.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, ortaklaşa alınan karar konusunda parlamentoyu bilgilendirdi.

Güvenlik ve Adalet Bakan Yardımcısı Klaas Dijkoff, Yunanistan'ın dış sınırlarının, aynı zamanda AB'nin de dış sınırı olduğunu belirterek, bu nedenle çok iyi korunması gerektiğini söyledi.

Hollandalı bakan, ülkesinin bu konuda Yunanistan'a aktif bir şekilde yardımcı olacağını belirtti.

Hollanda görev kuvvetinde, Kraliyet Özel Birliklerine bağlı askerler, sahil güvenlik polisi ile göç ve vatandaşlık dairesinden uzmanlar yer alacak.

'Mülteci akınını kontrol'

Hollanda güvenlik ekibi, Sakız adasında oluşturulacak "sıcak noktada" mülteci akınını kontrol edecek. Avrupa Birliği'ne gelen sığınmacıların bilgilerini kayıt altına alacak.

Hollanda askerleri, AB Dış Sınırlarının Yönetimi İçin Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) birleşik operasyonu kapsamında görev yapacak.

Savunma Bakanı Jeanine Hennis, sınır güvenliği ekibinin Hollanda'nın AB Dönem Başkanlığı sırasında görev yapacak olmasını, olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.