Yumurta üretimi azaldı

Yumurta üretimi azaldı

2015 Aralık ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıklayan TUİK, tavuk yumurtası üretiminin Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3.6 arttığını ancak bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 3.4 azaldığı açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), 2015 yılının Aralık ayın kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, tavuk yumurtası üretimi 1.5 milyar adet olarak gerçekleşti. 

Tavuk yumurtası üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3.6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.4 azaldığı belirtilerek, kesilen tavuk sayınsın 93 milyon adet, kesilen hindi sayısının ise 650 bin adet olduğu kaydedildi. 

Kesilen tavuk sayısı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 7.2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.1 azaldığı ifade edildi. Aralık ayında kesilen hindi sayısının bir önceki aya göre yüzde 65.8 artığı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 18.5 azaldığı belirlendi.

Tavuk eti üretimi 159 277 ton, hindi eti üretimi ise 5061 ton olarak gerçekleştiği ifade edildi. Tavuk eti üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4.7 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.8 azaldı. Aralık ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 27.4 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14.7 azaldı.

Tavuk eti üretim miktarı, Aralık 2015 Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.9 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.9 azaldığı kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.