Yüksekova'ya yürümek isteyen Barış Anneleri, Yeniköprü'de engellendi

Yüksekova'ya yürümek isteyen Barış Anneleri, Yeniköprü'de engellendi

Yüksekova'ya yürümek isteyen ve Van'dan yola çıkan Barış Anneleri'nin yürüyüşü Yeniköprü'de valilik kararı gerekçe gösterilerek askerlerce engellendi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'ya yürümek isteyen ve dün sabah saatlerinde Van'dan yola çıkıp geceyi Başkale'nin Kereza (Samandöken) köyünde geçiren Barış Anneleri'nin yürüyüşü Yeniköprü Jandarma Karakolu'nda askerler tarafından engellendi. Sabah saatlerinde slogan, türkü ve zılgıtlarla Yüksekova'ya doğru yürüyüşe geçen ve Yeniköprü'ye ulaşan annelerin önü burada zırhlı araçlar ve askerlerce kesildi.

Valilik kararını gerekçe gösteren askerler yürüyüşü engellerken anneler ise burada yaptıkları basın açıklamasıyla engellemeyi protesto etti.

'Savaşı durdurmamız istenmiyor'

DİHA'nın haberine göre, Barış Anneleri adına konuşan Zekiye Kaya, "Çocuklarımıza gelen kurşun bize gelsin" diyerek canlı kalkan olmak için Yüksekova'ya gitmek istediklerini vurguladı. "Devlet barıştan korkuyor" sözleriyle valilik kararını ve askerlerin engellemesine tepki gösteren Kaya, Yüksekova'daki savaşı durdurmak için gitmek istediklerini fakat buna izin verilmediğini söyledi. Kaya, "Kan kanla yıkanmaz, bu savaşı durdurmalıyız" sözleriyle konuşmasına son verdi. 

Barış Anneleri açıklamadan sonra Van'a dönmek üzere yola çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.