Yüksekova'ya girişler işkenceye dönüştü

Yüksekova'ya girişler işkenceye dönüştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasının ardından dönüşler sürüyor. İlçeye girişler işkenceye döndü.

ZEKİ DARA - İMAD TAŞ / YÜKSEKOVA HABER

İlçede 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs tarihinde kaldırılmıştı. İlçeye dönüşler ilk günden beri yoğun bir şekilde sürüyor. Yurttaşlar Hakkari, Şemdinli, Dağlıca ve Esendere yolu girişlerinde kurulan kontrol noktalarından üstleri, araçları aranarak ve Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirilerek ilçeye alınıyor.

haberingoruntuleri.gif

haberinfotograflari.gif

Söz konusu işlemler nedeniyle ilçe girişlerinde oluşan kilometrelerce uzunluğundaki kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşların araç bulamadıkları için kamyon kasalarında ilçeye giriş için bekledikleri görüldü. 

Saatlerdir Şemdinli yolu girişinde ilçeye girmeyi beklediğini söylerken göz yaşlarını tutamayan Gülsüm Demir, "Sabahın erken saatlerinden beri buradayız. Gidecek yerimiz yok evimizi yıkmışlar. Gidip enkaza bakacağız, neler kalmış bilmiyoruz. Çocuklarımız perişan oldu yollarda. Gidip evin bahçesine bir çadır kurup orada kalacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.