Yüksekova'ya gelen Bakan Yardımcısı, hasar gören okulları inceledi

Yüksekova'ya gelen Bakan Yardımcısı, hasar gören okulları inceledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Yüksekova'ya gelerek çatışmalardan dolayı hasar gören okulları inceledi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova’ya resmi ziyaretler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, yaşanan çatışmalar nedeniyle okulların aylarca kapalı olduğu ve 10 okulun da kullanılamaz hale geldiği ilçeye gelerek incelemerde bulundu.

Ankara’dan Van’a gelen Bakan Yardımcısı Erdem, sabah saatlerinde kara yolu ile Yüksekova’ya geldi. Bakan Yardımcısı’nı Yüksekova Hükümet Konağı bahçesinde Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri ve kurum amirleri karşıladı.

Buradan Kaymakamlık makamına giden heyet, kısa süreli bir toplantının ardından Yüksekova Öğretmenevi’nde düzenlenen yemek programına katıldı.e1-037.jpg

Yemeğin ardından çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelen okulları ziyaret eden heyet, burada incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yardımcısı Erdem, okulların durumlarını görmek için geldiklerini belirterek, 10 okulun hasar gördüğünü belirti. Hasarı giderilebilecek durumda olan okulların hasarının giderildiğini ifade eden Erdem, çok hasarlı okulların da yıkımına başlandığını kaydetti.

Sürece çok önceden hazırlıklı olduklarını vurgulayan Erdem, devlet tarafından gerekli kaynak aktarımın yapıldığını söylerek, “Okullar kapanmadan 1 ay önce normal eğitime geçtik. Yeni eğitim dönemini planlamak adına okullarımızı bir daha yerinde görüyoruz. Sayın bakanımız da Bakanlar Kurulu’nda bu konuda bilgi vermiş olacak. Bu hafta Bakanlık olarak bütün bölgede incelemerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

İlçedeki temaslarını bitiren Bakan Yardımcısı Erden, ardından tekrar kara yolu ile Van’a döndü.

e2-035.jpge3-020.jpge4-018.jpge5-012.jpge6-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.