Yüksekova'ya dört bir taraftan yürüyüş

Yüksekova'ya dört bir taraftan yürüyüş

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'ya girmek için Van ile birlikte Hakkari ve Şemdinli ile Yüksekova'ya bağlı bazı köylerde de yürüyüşler başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine girmek için Van ile birlikte Hakkari ve Şemdinli'den de yürüyüşler başladı. Yüksekova'ya bağlı Esendere, Dilekli Kampı ile Doski bölgelerindeki köylerden yüzlerce kişinin yola çıkması üzerine ilçe giriş-çıkışlarındaki zırhlı araç sayısı arttırılarak geçişler engellendi. 

i-3-433.jpg

Doski bölgesinden yola çıkan kitleye askerler Vezirli (Veziyan) Köyü yolunda ve Dilekli Kampı'nda gaz bombalarıyla müdahale etti.

Başkale ve Hakkari'den yola çıkan kitle ise yol üzerinde birleşerek Van grubunun gelmesini beklerken, Şemdinli'den araçlarıyla yola çıkan yüzlerce kişinin önü ise Şapatan Karakolu askerleri tarafından geçitte zırhlı araçlarla kesildi. HDP, DBP'li yöneticiler ile Şemdinli Belediye eşbaşkanlarının askeri yetkililerle görüşmesi sürerken, halk zırhlı araçların önünde oturma eylemi yaptı.

i-2-914.jpgi-4-181.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.