Yüksekova’ya dönüşler devam ediyor

Yüksekova’ya dönüşler devam ediyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırılmasının ardından vatandaşlar çarşı merkezine akın ettiler.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da hendek ve barikatları kaldırmak gerekçesi ile 13 Mart'ta ilan edilen ve dün kısmı zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşların ilçeye dönüşü sürüyor.

İlçeye girebilen vatandaşlar bir yandan evlerinin yıkıntıları ile uğraşırken diğer yandan hasara uğrayan ev ve işyerlerinin tespiti için kurulan müracaat bürolarına başvurularını yapıyorlar.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, Aile Destek Merkezi, Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Mezarlık Mahallesinde bulunan Gazi ve çarşı merkezindeki Cumhuriyet İlköğretim Okullarında müracaat kurulan bürolara başvurdu.

Başvuru yapmak isteyen çok sayıda vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu.

Bazı esnaflar da işyerleri temizlerken birçok vatandaş da seyyar tezgahlardan alışveriş yapmaya çalıştı.

Öte yandan, birçok esnaf iş yerinde temizlik yaparak hizmete açarken, belediye ekipleri de çarşı da temizlik ve yıkama çalışması yaptı.

e1-036.jpg

e2-034.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.