Yüksekova'ya dönen vatandaşlar enkaz yığını ile karşılaştı

Yüksekova'ya dönen vatandaşlar enkaz yığını ile karşılaştı

Sokağa çıkma yasağının 78 günün ardından kaldırıldığı Yüksekova'da, evlerine dönen vatandaşlar enkaz yığını ile karşılaştı.

BİLAL TİNAR - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 78 günün ardından bu sabah saat 06.00’dan itibaren kısmen kaldırıldı. Yasağın kaldırılma ilanının ardından çatışmalardan dolayı ilçeden ayrılmak zorunda kalan binlerce vatandaş ilçeye tekrar dönmek için yollara düştü.

haberinfotograflari.gif

İlçeye dönen vatandaşlar enkaz yığınları ile karşılaşırken, birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İlçede binlerce ev kullanılamaz hale gelirken, elektrik nakil hatlarının koptuğu görüldü. Çevrede biriken çöpler nedeni ile kökü kokuların yayıldığı ilçede, bazı duvarlara ırkçı ve küfürlü yazıların yazıldığı görüldü.

haberingoruntuleri.gif
Birçok yerde patlamalardan dolayı çukurlar oluşurken çekerken, yerlerde enkaz ve sac tabakaları savrulmuş durumda. Öte yandan HDP Hakkari Milletvekilleri Nihat Akdoğan Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, ve  da ilçede vatandaşları ziyaret etti.

İlçeye dönüşler ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.