Yüksekova’ya doğru gelen köylülere ateş açıldı: 2 yaralı

Yüksekova’ya doğru gelen köylülere ateş açıldı: 2 yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağına karşı Esendere Beldesi'ndeki köylerden yola çıkan yurttaşlara jandarma müdahale etti. Çıkan gerginlikte 2 kişi yaralandı.

YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağıyla beraber yoğun top atışlarının sürdüğü Yüksekova ilçesindeki ablukayı kırmak üzere Esendere Beldesi’ndeki köylerden yola çıkan yurttaşların önü Dilimli (Kelê) köyünde Jandarma Özel Harekat timleri tarafından kesildi.

Şehre girmek isteyen çok sayıda köy sakinine izin verilmemesi üzerine gerginlik yaşandı. Bölgeye sevk edilen zırhlı araçlardan kitlenin üzerine ateş açıldığı ve gaz bombası atıldığı belirtildi. 

Atılan gaz bombalarından biri 70 yaşlarındaki Yusuf Akdoğan'ı yaraladı. Yaralanan Akdoğan köylüler tarafından yakında bir köye götürülürken, Erdem Şanlıtürk (20) adlı genç de silahla kalçasından yaraladı. Şanlıtürk'ün de kan kaybı yaşadığı bildirildi.

Olayda 3 gencin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İlk müdahalenin ardından tekrar bir arya gelen köy sakinleri  Yüksekova - Esendere Karayolu üzerinde ateş yakıp barikat kurdu.  Burada yaktıkları lastiklerin etrafında slogan atan kitlenin bekleyişi uzun süre devam etti.  

DAĞLICA TARAFINDAKİ KÖYLERDEN DE YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Öte yandan ilçenin Dağlıca yolu üzerindeki köylerde yaşayan birçok vatandaşın da devam eden kar yağışına rağmen Yüksekova ilçesine doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi. 

Yüksekova - Şemdinli Karayolu'nun eski havaalanı mevkiinde zırhlı araçlar ile yoğun güvenlik önlemleri alınırken, gündüz saatlerinde burada kısa süreli silah seslerinin geldiği öğrenildi. 

İlçede dün akşam saat 20.00 sularında başlayan top atışı ve bombardıman devam ederken, farklı mahalelerdeki bir çok ev ve işyerinin ağır silahlar ile yapılan bombardıman nedeniyle yandığı bildiriliyor. 

yova3-002.jpg

Yüksekova’ya doğru gelen köylülere ateş açıldı: 2 yaralı

Yüksekova’ya doğru gelen köylülere ateş açıldı: 2 yaralı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.