Yüksekova’ya askeri sevkiyat devam ediyor

Yüksekova’ya askeri sevkiyat devam ediyor

Silopi, Cizre, Sur ve İdil’den sonra operasyon yapılması gündemde olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine aralarında tank, kirpi ve kobra tipi araçların bulunduğu çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ -Hakkari'nin Yüksekova ilçesine son iki aydır yapılan kapsamlı askeri sevkiyatların ardından Çukurca ilçesindeki askeri birliklerden aralarında tank, kirpi ve kobra tipi zırhlı araçların bulunduğu büyük bir sevkiyat yapıldı.

haberingoruntuleri.gif

Daha önce sınırdaki operasyonlar için Çukurca’ya gönderilen askeri araçlar bu kez sinyal bozucu jammerlar eşliğinde Yüksekova’ya yönlendirildi.

Yaklaşık iki aydır aralarında zırhlı kepçelerin ve uzun menzilli tankların yer aldığı çok sayıda zırhlı araç, ilçede bulunan 3. Piyade Tümen Komutanlığına çekildi.

Son bir haftadır, Van, Ağrı, Bitlis ve Bingöl gibi çevre illerinden Hakkari kent merkezine çok sayıda ambulans ve 112 acil servisi ekibi ile sivil savunma ekiplerinin getirildiği belirtiliyor.

Güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışlarındaki kontrolleri sıklaştırırken, resmen sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı ilçedeki fiili durum nedeniyle gergin bir hava hakim.

Bütün yığınak ve operasyon söylentilerine rağmen Yüksekova esnafı işyerlerini açık tutmaya çalışıyor.

İlçede son iki gündür resmi olarak ilan edilmediği halde okullar tatil edilirken, milli eğitim müdürlüğünden okul yöneticileri ve öğretmenlere ilçe dışına çıkmamaları yönünde mesaj atıldığı ileri sürülüyor.

Öte yandan Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu'nun bugün Yüksekova'da operasyona çıkacak olan Hakkari'deki birlikleri ziyaret ettiği öğrenildi.

a1-070.jpg

a2-052.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.