'Yüksekova'nın il olması isabetli ancak...'

'Yüksekova'nın il olması isabetli ancak...'

İl olması planlanan Yüksekova'da muhtarlarla bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Yüksekova'nın il yapılmasının isabetli karar olduğunu ancak Hakkari'nin ilden düşürülmesinin mağduriyetlere yol açacağını kaydetti.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova ve Cizre'nin il olmasını içeren kanun tasarısının TBMM Başkanlığı'na sunulmasının yankıları sürüyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarlar ile fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda gazetecilere açıklama yapan Onay, muhtarlarla vilayet olma olgusu nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi.

Tarımın önemine değinen Onay, "Muhtarlarımız çiftçidir aynı zamanda çiftçileri de temsil ediyor. Yüksekova'nın il yapılması, devletin yüz yıldır bölgede yaptığı en isabetli iştir. Ancak biz Yüksekovalılar da Hakkari'nin tekrar vilayet olarak kalması taraftarıyız. Bu tekrar dile getirilsin. Hakkari çok mağdur olacak. Bizim gibi arazileri olmayan bir yerdir. Gelirleri çok mahduttur. Eğer devlet memuriyeti, devlet gelirleri oradan kesilirse biz oraya başka ellere teslim ederiz. Bunun için Hakkari Şırnak gibi de değil, mutlaka vilayet olarak kalması lazım. Biz Yüksekova'daki muhtarlar ve Ziraat Odası olarak bu yüzden toplandık. Biz Cumhurbaşkanımızdan muhtarlar, ziraat odası ve çiftçiler adına müteşekkiriz. Bize yaptığı iyilik tarih boyunca unutulmayacaktır." dedi.

i-1-20160805175450.jpgDarbe girişimine tepki gösteren Onay şunları söyledi:

"Fettullah Gülen'in yapmış olduğu uyduruk darbeden dolayı biz muhtarlar ve Ziraat Odası başkanı olarak bir isim taktık. Bunun adı 'Feto lâin'dir. Bunu mutlaka Türk insanının bilmesi gerekir. Bu adam bu ülkeyi satmaya çalıştı. Bütün televizyonlarda her yerde bu görünsün."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.